Bakan Bozkır'dan "Kuzu kozu" açıklaması

Bakan Bozkır'dan "Kuzu kozu" açıklaması

AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Birliği'yle ilgili ilişkilerini anlattı.

Türkiye, 40 yıldır üye olamadığı Avrupa Birliği'ne karşı 'Burhan Kuzu kozunu" oynamaya hazırlanıyor.

AB’ye karşı masaya getirilecek son koz, Türkiye’de de çok tartışılan bir isim; “Türk tipi Başkanlık sisteminin” mucidi, AKP Milletvekili Burhan Kuzu. Üstelik, AB’ye karşı “Kuzu kozu”nun kullanılma ihtimali ise, Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu en yetkin isim, AB Bakanı Volkan Bozkır açıkladı.

“VERİRİZ BURHAN HOCA’YA, KAMERALAR ÖNÜNDE YIRTAR RAPORU…”

Sözcü'nün haberine göre TBMM’de düzenlenen AB Uyum Komisyonu toplantısına katılan Bozkır, “Kuzu Kozu”nu, burada vekillerin sorularını yanıtlarken açıkladı. Edinilen bilgiye göre üye vekiller, AB’nin Türkiye hakkında yayınladığı ilerleme raporundaki sert eleştirileri hatırlatmaları üzerine Bozkır, AB’den bu raporların Türkiye ile “ortaklaşa yazılması” için mekanizma kurulmasını isteyeceklerini açıkladı. Bu mekanizmanın kurulmaması halinde ise, “Kuzu kozu”nun devreye gireceğini Bozkır, şu sözlerle açıkladı;

“AB ile birlikte bu rapor üzerinde çalışmazsak, eğer bu ortak kağıdımız olmazsa o zaman Avrupa Birliği’nin kağıdı olur. Burhan Hoca’ya veririz, televizyonun önünde yırtar atar, olur, biter yani. En büyük korkuları da Burhan Hoca’mızın televizyonda bu raporu yırtması. Hep söylüyorum ‘Bakın, doğru düzgün yazmazsanız Burhan Hoca’ya veririz’ falan, esprisi.”