Bakan Koca neden sakalını kesmediğini böyle açıkladı

Bakan Koca neden sakalını kesmediğini böyle açıkladı
Güncelleme:

Deprem bölgesinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, neden sakallarını kesmediğine ilişkin soruya yanıt verdi. Defin işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, ''Yasımız devam ediyor. Anadolu'da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor, kesemedim'' dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 10 ilimizde çok sayıda binanın yıkılmasına sebep olurken, binlerce vatandaşımızın ise hayatını kaybetmesine sebep oldu. Şiddetli sarsıntıların ardından arama kurtarma faaliyetleri ilk günden itibaren devam ederken, bakanlar da çalışmaları koordine etmek üzere bölgede bulundular.

BAKANLARIN SAKALLARINI KESMEMESİ GÜNDEM OLMUŞTU
Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi isimlerin sakallarını kesmemesi ise sosyal medyada gündeme gelen konulardan biri oldu.

BAKAN KOCA'DAN YANIT
Depreme ilişkin Halk Tv'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Bakan Koca, sakallarını niye kesmediğine ilişkin soruya da yanıt verdi. Bakan Koca, yanıt olarak şunları söyledi: "Nasıl ifade edeyim, bilemiyorum. Doğrusu, hissiyatım şu: 10 binlerce canımızı kaybetmişiz. Şu an, yıkılmış bir hastanemizin ve altında kalan sağlık çalışanlarımızın olduğu, 400'ü geçen hekim ve sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiği bir felaketten bahsediyoruz.

"KESMEK İÇİMDEN GELMİYOR"
Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Defin işlemi bitmiş değil. Yasımız devam ediyor. Anadolu'da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor, kesemedim."

İsmail Saymaz'ın yazısı için...