Erdoğan ve Putin görüşmesi sonrası ilk açıklama

Erdoğan ve Putin görüşmesi sonrası ilk açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin telefonla görüştü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndandikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Ukrayna limanlarında mahsur kalan tahıl ürünlerinin sevkiyatı için Türkiye'nin de girişimleriyle oluşturulan tahıl koridoru anlaşmasının süresi geçtiğimiz ay sona ermiş, Rusya şartlarının yerine getirilmediği sürece anlaşmayı askıya aldığını duyurmuştu. Türkiye tahıl koridoru için yeniden devreye girdi.

Kremlin'den gelen açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaşmayı masaya yatırdığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede; Kremlin Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarladı, Rusya'yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmeye ilişkin "Her tıkandığında sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle bir aşamaya geliyor. Görüşme kapsamlı olacaktır. Bu kapsam neticesinde de diplomatik rolün dünya ve bölge barışına katkı sağlayan bir tablo çıkaracağı görülecektir" açıklamasında bulundu.

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Görüşme sonra erdi. İletişim Başkanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, "barış köprüsü" olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığını vurguladı.