HÜDA-Par'ın Cumhuriyet'i hedef alan adayından okullarda Kürtçe propaganda

HÜDA-Par'ın Cumhuriyet'i hedef alan adayından okullarda Kürtçe propaganda
Güncelleme:

HÜDA-Par'ın Cumhuriyet'in ilanını hedef alan, vatan haini Şeyh Sait'i savunan Genel Başkan yardımcısı ve belediye başkan adayı yerel seçim için "ana dilimi seçiyorum" diyerek Kürtçe seçim propagandası başlattı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine AK Parti'nin listelerinde Cumhur İttifakı'na destek olarak giren HÜDA PAR’ın aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Serkan Ramanlı, 31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkanlığı için aday gösterildiği Batman'da yerel seçim çalışmalarına okullardan başladı.

Sözcü gazetesinden Tarık Işık'ın haberine göre geçtiğimiz hafta katıldığı bir panelde Cumhuriyetin ilanını için “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi” diyerek tepki çeken Ramanlı bu sefer de "Kürtçe seçmeli derse ilginin az olduğunu" belirterek "Ana dilimi seçiyorum" kampanyası başlattı.

Okul okul gezen ramanlı 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için 12 Şubat’a kadar sürecek seçmeli ders başvurusunda Kürtçenin seçilmesini istedi.

Bir sınıfa “Mevsimlerin Kürtçe isimleri” konusunda ders de veren Ramanlı, bölge halkına da “Çocuklarımıza Kürtçeyi sevdirip öğretelim” dedi.

Vatan haini Şeyh Sait'i savunmuştu

Ramanlı, Diyarbakır’da bir caddeye vatan haini Şeyh Sait’in adının verilmesinin ardından başlayan tartışmalardaki çıkışı ile tepki toplamıştı. Ramanlı, 1925’te devlete karşı isyan çıkaran ve yakalanıp idam edilen Şeyh Sait için TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısında “Bir İslam kahramanıdır. Peygamber soyundan gelir. Şeyh Said’in asaletinin zekatı bütün milletvekillerine yeter” demişti. HÜDA PAR’lı isim, Şeyh Said hakkında idam kararı veren İstiklal Mahkemesi üyeleri için de “İngilizlere benziyorlardı” açıklaması yapmıştı. Ramanlı, Batman Gercüş’te Hizbullah’a destek veren Hibizbini aşireti üyelerinin köylerini de ziyaret etmişti. Hizbullah’ın kurucusu olarak kabul edilen Hüseyin Velioğlu’nun bağlı olduğu aşiret olarak bilinen Habizbini aşireti, Ramanlı’ya desteklerini açıklamıştı. Habizbini aşiretinin Ramanlı’ya desteği ise yerel birçok sitede haber olarak servis edilmişti.

(Kaynak)