KILIÇDAROĞLU: ''BİR DİKTATÖR BOZUNTUSU DİYOR Kİ...''

KILIÇDAROĞLU: ''BİR DİKTATÖR BOZUNTUSU DİYOR Kİ...''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları:

Türkiye'yi Ortadoğu'dan farklı kılan Mustafa Kemal'in öngörüsüdür! Bugün türkiye'de farklı bir tablo var! İki gazetecimiz hapiste. Gittik ziyaret ettik  uzun uzun konuştuk. Eğer demokrasi diyorsak bunun mihenk taşı medyadır. Bunun sağcısı solcusu yok. Bunun ilericisi gericisi yok!

"BİR DİKTATÖR BOZUNTUSU DİYOR Kİ..."

Eğer siz medyaya baskı uygular haber yapmasını engellerseniz.. Bunun hesabını vereceksin diyor bir diktatör bozuntusu. Bunun hesabını sen vereceksin sen.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakanının 'Sizin ülkenizde gazeteciler neden tutuklu' sorusuyla muhatap olması en acı durum. Efendim kaçacaklar. Olur mu telefon açıyorsun geliyor. Zaten yazmış yazacağını. Birileri yargıç cübbesi giyerek birilerinin talimatını yerine getiriyorsa orada yargı bağımsızlığı yoktur.

UÇAĞINA BİNEN GAZETECİLER O SORUYU SORAMIYOR

Cumhurbaşkanı uçakta gazetecilerle görüşüyor. Bir tane gazeteci tutuklu gazetecileri sormuyor. Korkuyorsanız o uçağa niye biniyorsunuz? Gazetecilik yapacaksanız o soruyu niye sormuyorsunuz? Ne işiniz var o uçakta?

Hep Osmanlı diyorlar ya Osmanlı da medya özgürlüğüne büyük önem verirdi. Bari Ali Paşa'ya saygı duy. Yıllar önce bunu söylemiş. Gazeteci kamu adına soru sorar. O nedenle gazeteciler korunur. Üstelik anayasal güvence altına alınmıştır. Ama siz darbe dönemlerini aratmayan bür süreç izliyorsunuz.

SURİYE'NİN ÜZERİNE BİR DE IRAK EKLENDİ

Suriye sorunumuz azdıy da üzerine bir de Irak eklendi. Bir baktık Irak'a asker gönderdik diye övünüyorlar. Irak merkezi yönetiminden izin alır gönderirsiniz. Peşmergeleri eğitmek için, IŞİD'e karşı askerleri eğitmek için olabilir. Sizin evrensel hukuku da bilmeniz gerekiyor. NATO gibi bir kuruluş var. AB var.

Zamanında eski Enerji Bakanı Irak'a gidecekti. Uçak bir süre sonra Kayseri'ye indi. Kardeşim sen niye merkezi yönetimden izin almıyorsun? Şimdi de aynısı oldu. Asker gönderdik kahramanlık yaptık dediler ama geri çekildiler? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl bu hale getirirsiniz? Bunun hesabı sorulmayacak mı? Havuz medyasına bakın bununla ilgili bir haber var mı diye tık yok! Bundan sonra Bağdat'ta ve Basra'da Türkiye aleyhine gösteriler yapıldı. Arap kardeşlerimizle bizim bir dostluğumuz vardı.

NEDEN GİTTİN NEDEN GERİ GELDİN?

Açıkça Türk halkına yalan söylediler. Biz oraya davetli olarak gidiyoruz. İyi de Irak Başbakanı biz davet etmedik diyor. Şimdi sizi kim davet etti? Şimdi diyecekler ki kandırdılar. Siz çocuk musunuz? Bizim müttefikimiz Amerika, bir yetkilinin söylediği cümle: Irak topraklarına hükümetin izni olmadan asker konuşlandırmayı desteklemiyoruz. Irak yönetimi dedi ki ben BMGK'ya başvuracağım topraklarımı Türkiye işgal etti. Ve Türkiye geri çekildi. Türkiye'nin onuruyla oynama yetkisini size kim verdi? Devleti yönetiyorsunuz, ahlakla yöneteceksiniz devleti. Hukukla yöneteceksiniz devleti. Ben istediğim yere giderim diyor. Sanki Trabzon'a gidiyor. Peki Irak'a neden gittin neden geri çekildin?

Bunlar birike birike türkiye'nin itibarına zarar veriyor. Biz bunları eleştirdik diye devleti küçük düşürüyorsunuz diyorlar. Küçük düşüren sizsiniz siz. Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Hiç bir komşumuz kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk bu. Oya örer gibi dostlukları ördük.

DOĞU GÜNEYDOĞU'YA BAKIN

Kentler Beyrut gibi, Lübnan gibi. belli bölgelere girilmiyor. Hendekler kazılmış. Hendekleri kazanlar şunu unutmasınlar. Türkiye'ye bu ülkenin insanlarına en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. O hendekleri zorla kazdırdılar. Güvenlik güçleri o sokakta gezmeyecek de nerede gececek!

Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Terör yoktu! Nasıl oldu da bu hale geldi. Buyrun çözün dedik! Bizxe sorarsanız bu sorun ancak böyle çözülür diye mektup verdik. Bildiklerini yaptılar Türkiye bu hale geldi. Çözüm sürecinde terör örgütünün kentlerde yuvalanması ve kentleri silah tdeposuna dönüştürmesi kimin zamanında oldu?

Emniyete talimat verdiler dokunmayın dediler. Vali'ye dokunmayın dediler. Türkiye'nin en büyük sorunu yönetim sorunudur. Yazık günah bu ülkeye. Bu insanlar göç etmeye başladılar. Kentlerden göç etmeye başladılar. Nereye kadar sürecek bu? Siyasal iktidar bunun hesabını verecek mi? Esad bizi kandırdı, PKK bizi kandırdı diyorlar. Sizi kim kandırmadı?

SİVAS'TA BİR FABRİKA VAR...

Sivas'ta bir demir çelik fabrikası var. Orada işçiler eylem yaptı. Kimsenin sahip çıkmadığı işçiler. Sıcak koltuklarında oturan altlarında lüks arabalarla gezen sendika başkanlarına sendika ağalarına soruyorum: İşçiler eylem yapıyor sadece biz sahip çıktık. Bütün kesimlerle görüştüler. Vali'yle görüştüler. Aileleriyle görüştüler. TSO Başkanı ile görüştüler. 40 bin dönüm arazide kurulan bir fabrika var. 115 ailenin ljmanı var bekar lojmanı var. Düğün salonu marketi camii spor tesisleri var. 360 milyon dolara mal olmuş. Özelleştiriliyor. 10 milyon dolara özelleştiriliyor. Tam bir felaket. Ve sonunda fabrika bir mafya liderinin eline düşüyor. İşçiler ancak 2 yıl düzenli maaş alabiliyorlar.

HÜKÜMET AYRI DEVLET AYRI

Hükümet ayrı devlet ayrı. Hükümetle devletin farkını öğrendiğimiz zaman AKP'nin yaptıklarının farkına varacağız. Her çözümün adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

YOLSUZLUKLARIN HESABI SORULACAK

Yolsuzlukları unutmayız. Koşullar ne olursa olsun, yolsuzluk yapanlar hangi makamda olursa olsunun bunu hesabını sormak her vatandaşın boynunun borcudur."