Mustafa Kamalak'tan şok AK Parti iddiası !

Mustafa Kamalak'tan şok AK Parti iddiası !

Saadet Partsi'nin lideri Mustafa Kamalak yerli uçak ve tankların sadece AK Parti afişlerinde olduğunu belirterek yalan olduğunu iddia etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım şu uçakların, şu helikopterlerin, şu tankların fabrikasını gösterseniz de ziyaret etsek olmaz mı, sevinsek olmaz mı, nerede bunlar? Söylemezler, söyleyemezler çünkü o uçak sadece afişlerde var" dedi.

Kamalak, partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Milli İttifak''tan korkanların, partileri hakkında iftira kampanyası başlattığını öne sürdü.

YAKINDA KAMALAK CAMİ BOMBALADI DERLERSE ŞAŞIRMAYIN

Korumalarının 27 Mayıs'ta İstanbul'da bir imamı dövdüğü yönünde iftira atıldığını söyleyen Kamalak, "Allah'tan kork. Çünkü 27 Mayıs'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ankara'da. İl başkanlarını toplamış, aziz milletinin problemlerini ve çözüm yollarını müzakere ediyor. İftira peşinde değil. Yakında Saadet Partisi Genel Başkanı cami bombaladı derlerse şaşırmayın" dedi.

Bugün hemen hemen tüm gazetelerin arka sayfalarında tam sayfa bir ilan yer aldığını dile getiren Kamalak, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanın imzasıyla çıkıyor. Ne diyor? 'Bu kirli ittifaka dur de' diyor. Ben de aynı şeyi söylüyorum kendilerine, seçmenlerimize, 'gel 7 Haziran'da katillerle, canilerle yapılmış olan ittifaka dur de' diyoruz. Amerika ile bir olup Irak'ta 1,5-2 milyon kardeşimizi şehit eden kirli ittifaka, kanlı ittifaka, hain ittifaka 'dur' diyoruz. Fransa ile birlik olup, Kaddafi'yi linç eden, Libya'yı 40 parçaya bölen hain ittifaka 'dur' diyoruz. Paris'te Netenyahu ile el ele yürüyen iş birlikçi, hain, katil ittifaka 'dur' de diyoruz. 7 Haziran'da bu kirli kanlı hain ittifakları el birliği ile bozalım. Gel Sayın Başbakanım hain ittifakları bırak, mazlum milletlerin safında yer alalım, gel."

Kamalak, üretmeyen ekonominin millete refah sağlamayacağını dile getirerek, kendilerinin üretim formülleri peşinde olduğunu vurguladı.

ŞU TANKLARIN FABRİKASINI GÖSTERSENİZ DE ZİYARET ETSEK

Kayseri'de 1931 yılında uçak fabrikası bulunduğunu anımsatan Kamalak, 1939'a kadar üretim yapan bu fabrikanın bugün ortada olmadığını anlattı.

Kamalak, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve her seçim öncesi yerli uçak, yerli otomobil, yerli helikopter üreteceklerine dair reklamlar yaptığını ileri sürerek, "Peki nerede bu fabrikalar, nerede bu uçaklar? Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım şu uçakların, şu helikopterlerin, şu tankların fabrikasını gösterseniz de ziyaret etsek olmaz mı, sevinsek olmaz mı, nerede bunlar? Söylemezler, söyleyemezler çünkü o uçak sadece afişlerde var. Oysaki biz daha önce kendi uçağımızı yapmıştık. 55 yıl önce de yüzde 100 yerli otomobilimizi üretmiştik. Biz 'Devrim' otomobilini sadece 1 yıl içinde üretmiştik. Bunlar 13 yıldır sadece laf üretiyorlar" diye konuştu.

İşçiye, memura, emekliye yüzde 3'lük zammı çok görenlerin, faizciye her hafta 11 ton altın değerinde ödeme yaptığını iddia eden Kamalak, bu adaletsizliğe karşı herkesin Saadet Partisi'ne gelmesini istedi.

Kamalak, konuşması sırasında bir harita göstererek, Sivas'tan Mersin'e çekilen bir hattın doğusunun Türkiye'den koparıldığını öne sürdü.

DESTİCİ'DEN MHP'YE TEPKİ

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de ittifakın geniş tabanlı olması için hiçbir pazarlık yapmadan MHP'ye de çağrıda bulunduklarını belirtti.

Destici, MHP'nin buna yanaşmadığını belirterek, şunları anlattı:

"MHP'li kardeşlerim, ülküdaşlarım, Türk milliyetçileri bana gelip diyor ki 'Başkanım siz üzerinize düşeni yaptınız ama bizimkilerin iktidar olmak gibi, iktidarı değiştirmek gibi, bu millete hizmet etmek gibi bir dertleri yok.' O zaman ben de diyorum ki 'Milli İttfak'ımızın bu ülkeyi yönetmek gibi bir ideali var. Milli İttifak'ımızın milli iktidarı kurma gibi bir iddiası var. Onun için tüm ülküdaşlarımı, Türk milliyetçilerini, MHP'ye oy veren bütün kardeşlerimi 7 Haziran'da Milli İttifak'ın çatısı Saadet Partisi'ne mührü vurmaya davet ediyorum. Şimdi diyorlar ki 'Bizimle yürü Türkiye.' Niye seninle yürüsün Türkiye? Sen bizimle yürüdün mü, sen milletle yürüdün mü? 1999'da bu millet sizinle yürüdü, siz gittiniz emaneti Rahşan'a teslim ettiniz, sonra da ülkeyi AKP'ye bıraktınız ve gittiniz. Onun için sizinle değil, bu millet bizimle yürüyecek."

Destici, özellikle "Türkiye'deki manevi çöküntüye, İslami değerlerin istismarına ve ahlaki yozlaşmaya" bir isyan olarak bir araya geldiklerini ve Milli İttifak'ı kurduklarını söyledi.

İnanmış kadrolar olarak sorumluluklarının Türkiye ile sınırlı olmadığını kaydeden Destici, Türk İslam coğrafyasındaki bütün mazlumların sorumluluğunu da omuzlarında hissettiklerini dile getirdi.

Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "önceliklerinin yeni Anayasa olduğunu" söylediğini ifade ederek, "Yüzde 70 destek veren Kayseri'den sesleniyorum; 2002'de tek başına Anayasayı değiştirme çoğunluğu verdiniz, değiştirdiler mi? 2007'de bir yetki daha verdiniz, değiştirdiler mi? 2011'de yüzde 50 verdiniz, değiştirdiler mi? O zaman bunların dördüncü kere Anayasa'yı değiştireceği sözüne inanıyor musunuz? Bu millet inanmıyor ve 7 Haziran'da Anayasa'yı değil, sizi değiştirecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mustafa Kamalak, partililere karanfil attı ve milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.