''Osmanlı, Erdoğan gibilerin asla devlet yönetemeyeceği monarşinin adıdır''

''Osmanlı, Erdoğan gibilerin asla devlet yönetemeyeceği monarşinin adıdır''
Güncelleme:

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Atılgan Bayar, Hilafet tartışmaları için "Osmanlı, Erdoğan gibilerin asla devlet yönetemeyeceği monarşinin adıdır" dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Atılgan Bayar, son dönemdeki Hilafet tartışmaları üzerine açıklamada bulundu.

Ayasofya’nın ibadete açıldığı Cuma namazında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdiği hutbe, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı tartışmalara yol açmıştı. Albayrak Grubu’na ait Gerçek Hayat dergisi, hilafet çağrısı yapan bir kapakla çıkması ise Hilafet tartışmaları ortaya çıkarmıştı.

“RÜYASINDA BİLE GÖRMEZDİ”

Ahmet Davutoğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Atılgan Bayar, Hilafet tartışmaları üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bayar, “Cumhuriyet olmasaydı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanı olmayı rüyasında bile görmezdi” dedi.

Bayar’ın açıklaması şöyle: “Cumhuriyet olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanı olmayı rüyasında bile görmezdi. Osmanlı, Erdoğan gibilerin asla devlet yönetemeyeceği monarşinin adıdır.”