Özel’den Bahçeli’nin bebek katili Öcalan talebine yanıt: ''Bu sorunun muhatabı artık Erdoğan’dır''
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlCHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın statüsüne yönelik çarpıcı açıklamaları sonrası sessizliğini bozdu. Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma töreninde konuşan Özel, yürütmenin başına seslenerek "Bu soruyu yanıtlayacak olan artık Sayın Erdoğan'dır" dedi. Siyasetteki yeni sürece dair kritik değerlendirmelerde bulunan Özel, CHP'ye yönelik şantaj iddialarına da sert tepki gösterdi. İşte Ankara kulislerini hareketlendiren o açıklamalar...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan için yaptığı "çözüm süreci koordinatörü" önerisine dair topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı. Özel, konunun netleşmesi için artık yürütmenin başından bir açıklama gelmesi gerektiğini vurguladı.
"Yanıt Verme Sırası Erdoğan’da"
Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarının Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anma programına katılan Özgür Özel, gündeme damga vuran "Öcalan’ın statüsü" tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendiren Özel, "Sayın Devlet Bey’in açıklamasına ilişkin değerlendirmeleri dinleme sırası artık Sayın Erdoğan’dadır. Bu soruyu yanıtlayacak olanlar diğer siyasi liderler değil, bizzat yürütmenin başıdır" ifadelerini kullanarak iktidar kanadından netlik beklediklerini ifade etti.
"CHP’ye Şantaj Sökmez"
Konuşmasında son dönemde partisine yönelik ortaya atılan iddialara ve kurultay tartışmalarına da değinen Özel, CHP’nin demokratik yapısına vurgu yaptı. "CHP’nin kurultayı lekelenebilecek bir kurultay değil" diyen Özel, partinin Türk ve Kürt kardeşliğini savunmaya devam edeceğini belirtti. CHP'nin her zaman tarihin doğru tarafında durduğunu söyleyen Özel, kardeş kanının durması için sorumluluk almaktan kaçınmayacaklarını ancak şantajlara da boyun eğmeyeceklerini sert bir dille ifade etti.
Demokrasi ve Birlikte Yaşam Vurgusu
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasına giderken savunduğu değerleri hatırlatan CHP lideri, Türkiye’yi güçlü kılmanın yolunun birlikte yaşam kültüründen geçtiğini söyledi. Bahçeli’nin bir önceki gün yaptığı açıklamayı "kıymetli" bulduğunu belirten Özel, bir siyasi partinin diğerine yapılan hukuksuzluğa karşı çıkmasının demokrasinin gereği olduğunu hatırlatarak, "Biz sadece CHP'yi değil, sistemin kendisini ve demokrasiyi savunuyoruz" dedi.
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol