"Torba Tasarı" Tbmm Genel Kurulunda

"Torba Tasarı" Tbmm Genel Kurulunda

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "Demokrasinin kaynağını milletimiz gördük ve bundan sonra da demokrasinin kaynağını milletimiz olarak görmeye devam edeceğiz"- HDP Grup Başkanvekili Baluken:- "Mesele HDP meselesi falan değil, parlamentonun tasfiyesi me

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Demokrasinin kaynağını milletimiz gördük ve bundan sonra da demokrasinin kaynağını milletimiz olarak görmeye devam edeceğiz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda; zorunlu trafik sigortası, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla mücadele" konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 2. bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclise karşı bir darbe yaptığını, burayı işlevsizleştirmeye çalıştığını ve notere çevirdiğini" iddia etti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkmadıklarını ifade eden Paylan, "Ama siz çok korkuyorsunuz, tir tir titriyorsunuz." diye konuştu.

Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini dile getiren Paylan, "Kim hırsızlık, uğursuzluk yapıyorsa yargılansın. Gelin bunu elbirliğiyle topyekun kalıcı bir değişiklik çerçevesinde değiştirelim." ifadesini kullandı.

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "darbeci" ithamında bulunulmasını eleştirerek, şunları söyledi:

"40 yıldır ülkemizde çözülemeyen bir mesele vardı, terör meselesi. 'Bu mesele çözülsün, isterse bizim siyasi hayatımıza mal olsun. Baldıran zehiri içmeye razıyım' diyen bir liderden bahsediyoruz. Sizin 'darbeci' dediğiniz, taşın altına gövdesini koyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan mıdır? Soruyorum. Yazıklar olsun. En son darbecilikle itham edilecek kişi kendisidir. Demokrasinin kaynağını milletimiz gördük ve bundan sonra da demokrasinin kaynağını milletimiz olarak görmeye devam edeceğiz. Siz bunu kabullenseniz de kabullenmeseniz de bu böyle biline."

İnceöz, dokunulmazlıklar konusundaki tavırlarının açık ve net olduğunu belirterek, "Sen teröre laf edeceksin, teröristlerin sözcüsü olacaksın, taziye çadırına gideceksin ve senin bütün bu yaptıkların kamu vicdanında yer alacak. Biz de dedik ki 'Bütün fezlekeler gelsin. Bunlar da bunun içinde teröre destek verenler de yargı önünde hesabını versin" dedi.

"Elindeki silahları orada yaşayan halka çevirenler, terör örgütü, terör mensupları ve terör sözcüleri, oradaki insanımıza, halkımıza deli gömleği giydirmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki 'O günlere dönmeyeceğiz. Bir daha bugüne kadarki kazanımları asla burada bırakmayacağız'. Bunun mücadelesini veriyoruz" diyen İnceöz, teröre karşı haklı bir mücadelenin verildiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Burada şu anda birini sağ koltuk altına, diğerini sol koltuk altına almış olduğunuz muhalefet partilerinin de iradesini teslim alacak şekilde açık bir darbe süreci yürütülüyor. HDP meselesi üzerinden siz bu darbe sürecini Türkiye toplumunda tartıştırmaktan uzak tutmaya çalışıyorsunuz. Mesele HDP meselesi falan değil, parlamentonun tasfiyesi meselesi." diye konuştu.