Yiğit Bulut hakkında bir şok iddia daha !

Yiğit Bulut hakkında bir şok iddia daha !

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: "Yiğit Bulut, asker dayatması ile getirildi"

TRT Diyanet TV'deki programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Başbakan Davutoğlu'nu ve AK Parti'nin politikalarını eleştiren Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, katıldığı RS FM'deki "bidebunudinle" programında ise Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut hakkında, "Asker dayatması ile getirildi. Cumhurbaşkanı'nın bileğini büktü" ifadelerini kullandı.

TRT Diyanet TV'de söylediği, "Jölelilerle, şunlarla, bunlarla gaz veriyorlar; memleketi batırdılar, Avrupa Birliği ile ilişkileri neden donduruyorsun, manyak mısın sen" dikkat çeken Yusuf Kaplan'a önce hükümete yakın bazı yazarlar, ardından da troll hesaplar saldırı başlattı. Eleştirilere tepki gösteren Kaplan, trollüğü haysiyet yoksunluğu olarak tanımladı.

Kaplan, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu "bidebunudinle" programında konuştu. Kendisine yönelik eleştiriler olduğu kadar, "İsmini söylemek istemem ama hükümet tarafından da bir o kadar nitelikli destek geldi" iddiasında bulunan Kaplan, ​"Yeni dünyada trol zihniyeti hakim. Bu tam bir haysiyet cellatlığı. Hem ismini gizliyor, hem kişiliğini gizliyor. Reaksiyon, aksiyon şeklinde gidiyor. Bunlar paçoz tipler. Buna karşılık çok daha fazla destek geldi. Hem de hükümet kanadında" ifadelerini kullandı.

"BU TOPLUMU HERKESTEN, ÖZELLİKLE JÖLELİLERDEN KORUMAK GEREK"

Yiğit Bulut'un ordu tarafından dayatıldığını iddia eden Kaplan, ülkeden çok kendi çıkarlarını ve pozisyonlarını düşünenlerin olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu dönemlerde bunlar çok arttı. Liderleri doğru karar veremeyecek şekilde yönlendiriyorlar. Bunlar aynı zamanda dayatılmış tipler. Söz konusu kişi ordu tarafından dayatılmış kişidir. Gerekçesi kendi yazdıkları ve ilişkileridir. Tayyip Bey'in eli büküldü. Bu toplumu herkesten, özellikle jölelilerden korumak gerek."

"TÜRKİYE'NİN STRATEJİ GELİŞTİRME KAPASİTESİ KALMADI"

Türkiye'nin Ortadoğu'da yalnız bırakıldığını dile getiren Yusuf Kaplan, hükümetin dış politikada strateji geliştirme kapasitesinin kalmadığını ifade etti. Suriye konusunda ise, "Türkiye'nin uzun vadeli, kalıcı ve çok seçenekli çözümler üretmesi gerekirdi" diyen Kaplan, Türkiye'nin Suriye konusunda süreci değiştirme kapasitesinin kalmadığını savundu. Türkiye'nin muhalifler üzerinden Suriye'ye müdahil olma biçiminin problemli olduğunu öne süren Kaplan, "Muhalifler kimler, güçlerin ne olduğunu ne kadar etkili bilmiyoruz. Suriye'de bir diktatörlüğün devrilmesi için bunun devrilmesi için koşullar hazırdı. 54 ülke Esad'ın resmen gitmesi için toplandı. Ortak karar aldı. Bu bir tuzaktı. Biz bu tuzağa düştük. Aslında Türkiye burada stratejik hata yaptı. Uluslararası dengeler gözetilmeliydi. Şimdi taktiklerle ilerlemek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.