Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ: ''Halk, Mansur Yavaş diyor''

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ: ''Halk, Mansur Yavaş diyor''
Güncelleme:

2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz" diyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bu çağrısının nedenini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında yeni bir açıklama yaptı. Yavaş'ı desteklediklerini belirten Özdağ, "Halk Mansur Yavaş diyor, onun için Mansur Yavaş Beyi göreve davet ettik" dedi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Özdağ, "Biz Zafer Partisi olarak bir yumuşak geçişi yönetebilecek ve halkın her kesiminden oy alabilecek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu gördük. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz" demişti.

İstanbul Esenler’de esnaf ve yurttaşlar ile bir araya gelen Özdağ, bir yurttaşın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyip desteklemediklerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

"Mansur Yavaş’ı destekliyoruz" diyen Özdağ, "Çünkü Mansur Yavaş’ın Türk toplumunda çok karşılığı var. Bir başka partide ama biz Zafer Partisi olarak diyoruz ki, önemli olan Türkiye’nin çıkarları" ifadelerini kullandı.

Özdağ, şunları ifade etti: "Her partiden oy alabilecek bir insan cumhurbaşkanı adayı olarak. Onun için biz Ekmeleddin İhsanoğlu gibi dayatılmasını istemiyoruz. Halk, Mansur Yavaş diyor, onun için Mansur Yavaş Beyi göreve davet ettik."