Prof. Dr. Naci Görür 2 ilimizi uyardı

Prof. Dr. Naci Görür 2 ilimizi uyardı
Güncelleme:

Asrın felaketi için bölgeyi 1,5 yıl öncesinden uyaran Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve Muğla'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından "çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısı geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün (25 Mart) Adana ve Muğla'da meydana gelen 4 büyüklüğüne sahip depremleri değerlendirdi. 

Köyceğiz'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret ederek "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısını yaptı.

Görür, "X" sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, Muğla depreminin Acıpayam Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Söz konusu fay zonu için uyaran Görür, "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" ifadelerini kullandı.

Adana'daki deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Görür, bölgenin gerilimli olduğunu söyledi. 

Adana depremine yönelik de değerlendirmede bulunan Görür, depremin Savrun Fay Zonu'na yakın bir bölgede gerçekleştiğini ve bu bölgenin genel olarak gerilimli olduğunu kaydetti. 

Asrın felaketi için bölgeyi 1,5 yıl öncesinden uyaran Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve Muğla'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...