Sağlık Bakanı'ndan Corona virüsü hakkında açıklama !

Sağlık Bakanı'ndan Corona virüsü hakkında açıklama !
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı etkisi altına alan ve Aksaray'da da ortaya çıkan Corona virüsü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'daki koronavirüs şüphesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, yapılan incelemeler sonucunda corona virüsü vakasına rastlanmadığını Çinli turistin H1N1 (domuz gribi) olduğunu açıkladı. Koca, tüm dünyada paniğe yol açan koronavirüsle ilgili, "Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu." dedi.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Aksaray'daki hastamızın domuz gribi olduğu kesinleşti, takibi sürüyor. Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

"OPERASYON MERKEZİ OLUŞTURDUK"

(Koronavirüsü) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu. Tüm tedbirler alındı vatandaşlarımız endişe etmesin.

(Çin'deki Türk vatandaşları) Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız.

Seçiniz...