Saran’dan müthiş transfer !

Saran’dan müthiş transfer !

Almanya’nın Dortmund takımına ortak olan Saadettin Saran, Türk futbol tarihine geçen Fatih Terim’e ir teklif sundu...

Almanya’nın Dortmund takımına ortak olan Saadettin Saran'ın "Haziran ayında Dortmund'un en büyük ortağı olabilirim. Sizinle çalışmayı düşünüyorum" önerisine Terim yeşil ışık yaktı: "Gelecek sezon Avrupa'da çalışacağım. Neden olmasın?"

Tarih: 24 Mart 2005. Yer: SABAH Spor Ödülleri gecesinin yapıldığı Lütfi Kırdar Spor Salonu. Saat: 18.05... 50 kişilik jüriye verilen brifing sırasında Borussia Dortmund Kulübü'nün Türk ortağı Sadettin Saran ile efsane teknik direktörümüz Fatih Terim yanyana geliyorlar. Hoş beşten sonra konu tabii ki Dortmund'a uzanıyor. Terim, Saran'ın önemli bir yatırım yaptığını belirterek "Dortmund'a çok gittim, geldim. Westfallen Stadı da dünyanın en güzel statlarından biri. Orada G.Saray'la oynayıp 2-0 kazandığımız maçı da unutamam" şeklinde yorumlar yapıyor

'Türkler Terim'i istiyor'
Saran hemen kafasındaki projeyi Terim'e anlatıyor: "Sevgili hocam, Dortmund Kulübü'ndeki durumum belli değil. Şimdilik küçük oranda hisse alıp, en büyük 3. ortak oldum. Ama esas kararımı haziran ayında vereceğim. Yeni stadın yapımı için ödemeyi düşündüğüm bir para var. O konuda Almanlar'la anlaşma sağlarsak, en büyük ortak olacağım. Oradaki Türkler'den müthiş bir destek alıyorum. Bir Türk'ün bu noktaya gelmesinden gurur duyuyorlar. Aklımdan herkesin gönlünde olan bir Türk teknik direktörü Dortmund'un başına getirmek geçiyor.

Bodrum'da dev zirve
Benim kafamda sizinle çalışmak var. Ama önümüzdeki sezon ne yapmayı düşündüğünüzü bilmem gerekir." Terim, Saran'ın bu dostça yaklaşımına aynı sıcaklıkla karşılık verir: "Sevgili Sadettin, önümüzdeki hafta Bodrum'a gidiyorum ve menajerlerimi oraya çağırıyorum. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen teklifler var. Hepsini değerlendirerek birlikte bir seçim yapacağız. Türkiye'de Milli Takım veya başka bir kulüpte çalışmayı kesinlikle düşünmüyorum. Ama Dortmund potansiyeli olan, beğendiğim kulüplerden biri. Türkler'in oradaki yoğunluğunu da hesaba katmak lazım.

'Seneye yurt dışındayım'
Konuyu menajerlerime danışacağım. Senin durumun da kesinlik kazandıktan sonra, bu konuyu tekrar görüşelim." Türk sporunun Avrupa'ya açılmış iki ismi, gelecek sezon Dortmund'da görüşmek üzere prensip anlaşmasına varırlar. Adı Türk Milli Takımı, Olympiakos, Panathianikos, Lazio, Fiorentina gibi kulüplerle birlikte anılan Fatih Terim, ayrıca bu görüşmeden sonra yakın çevresine müjdeyi şöyle verdi: "Beni isteyen çok kulüp var. Hangisi olacağına karar vermedim ama seneye mutlaka yurtdışındayım." Bakalım Saran-Terim ikilisi, gelecek sezon Alman devi Dortmund'da güçbirliği yapacaklar mı?