Servisin altında kalarak ölmüştü.... O öğrenci defnedildi

Servisin altında kalarak ölmüştü.... O öğrenci defnedildi
Güncelleme:

Gaziantep'te okul dönüşünde indiği servisin altında kalarak hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı.

Gaziantep'te 9 yıl mücadele ettiği kanseri ve böbrek rahatsızlığını yenen, dün  okul dönüşünde indiği servisin altında kalarak yaşamını yitiren ilkokul öğrencisi  son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep'te, 9 yıl mücadele ettiği kanseri ve böbrek  rahatsızlığını yenen, dün okul dönüşünde indiği servisin altında kalarak hayatını  kaybeden 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi toprağa verildi. 

Edinilen bilgiye göre, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencileri 11 yaşındaki  Mehmet ile 9 yaşındaki Batuhan Yağcı kardeşler, dün okul dönüşü bindikleri  servisten Şehitkamil ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi 1 Nolu Cadde'deki  evlerinin önünde indi. Bu sırada yere düşürdüğü çantasını almak için eğilen  Mehmet Yağcı, E.D. (25) yönetimindeki 27 S 0900 plakalı servis aracının geri  manevra yaptığı esnada ön lastiğin altında kaldı.

Servisin altında kalarak ölmüştü.... O öğrenci defnedildi - Resim : 1

Servis sürücüsü, kardeşinin aracın altında kaldığını gören Batuhan'ın  bağırmasıyla durumu farketti. Sürücü E.D. tarafından içindeki öğrencilerle  beraber yakındaki özel bir hastaneye götürülen Yağcı, doktorların müdahalesine  rağmen kurtarılamadı.

Servis sürücüsü E.D'nin gözaltına alındığı olayda yaşamını yitiren  Mehmet Yağcı'nın cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından  ailesine teslim edildi. Küçük çocuğun cenazesi, Bahattin Nakıboğlu Camisi'nde  öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'nda  defnedildi.

Yağcı'nın doğduktan 6 ay sonra beyin tümörüne ve böbrek rahatsızlığına  yakalandığı, ameliyat edilerek 9 yıllık tedavinin ardından kanseri yendiği,  böbreğinin birinin de alındığı öğrenildi.

Mehmet Yağcı'nın evlerinin yakınındaki Şükriye Göğüş İlkokulunda  eğitim gördüğü belirtilirken, rahatsızlığından dolayı okula servisle gidip  geldiği öğrenildi.

Baba Ali Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 6 aylık iken  kansere yakalandığı, 5 sene boyunca Ankara'da tedavi gördüğünü belirtti.

Yağcı, ilkokul servislerinde hostes olmadığını ve sürücülerin  çocukları indirdikten sonra aceleyle hareket ettiklerini öne sürerek, şunları  söyledi:

"Son 2 senedir hastalığı atlatmıştı, okula gidiyordu, durumu iyiydi.  Geziyordu, tozuyordu. Okulla evimizin arası 1 kilometre yoktu ama yine de servis  tuttum kendisine. Servis kapının önünde bıraktıktan sonra çocuk daha ayrılmadan  sokaktan çıkmak için geri manevra yapmış. Çocuk inerken elinden çantası düşmüş,  onu almaya çalışırken ve servis kapısı daha kapanmadan geriye doğru hareket etmiş  ve ezmiş çocuğu. Beraber gidip geldiği kardeşi Batuhan abisinin aracın altına  kaldığını görünce bağırmış. Servis sürücüsü çocuğu alıp hastaneye götürmüş.  Telefon ederek durumu bana bildirdi. Çocuk haftanın 2 günü de özel bir okula  gidiyor. Oranın servisi ise çocuk inip eve girdikten sonra dönüyor. Ama ilkokul  servisinde hostes yok, çocukları kapının önüne bırakıp gidiyorlar."

AA