Sivrisineklerin semte girişini yasakladı !

Sivrisineklerin semte girişini yasakladı !
Güncelleme:

Fransa'da bir belediye başkanı, semtin sivrisinek istislasına uğraması üzerine gelen şikayetlere karşılık sivrisineklerin semte girişini yasaklayan bir karar aldı.

Fransa'nın batısında Maine-et-Loire bölgesindeki Briollay  Belediye Başkanı Andre Marchand'ın semtin sivrisinek istilasına uğraması üzerine kendisine devamlı şikayette bulunan semt sakinlerine çaresizliğini anlatmak için ay başında "sivrisineklerin semte girişini yasaklayan" bir karar aldığı öğrenildi.

Marchand, basına yaptığı açıklamada, 3 bin kişinin yaşadığı  Briollay'ın hazirandaki sellerden sonra sivrisinek istilasına uğradığını ve semt  sakinlerinin de bundan şikayetçi olduğunu söyledi.

Semt sakinlerinin, sivrisinekler konusuna çözüm bulması için kendisine  baskı yaptığını söyleyen Marchand, kendisinin de bu ay başında "sivrisineklerin  semte girişini yasaklayan" bir karar almak zorunda kaldığını belirtti.

Marchand,  "Bu (karar) insanlara bu konuda hiçbir şey yapamayacağımı anlatmanın mizahi yoludur." dedi. Semtin çeşitli yerlerinde sivrisinekler için  tuzaklar yerleştirdiğini  ancak buna rağmen halkın hala şikayetçi olduğunu dile getiren Marchand, elinden  daha fazla birşey gelmediğini kaydetti.

Marchand, kararı aldıktan sonra tesadüfen sivrisineklerin azaldığını  ancak herhangi bir sel durumunda yeniden semtin sivrisinek istilasına  uğrayabileceğini sözlerine ekledi.

AA