Skandal! Bayrağın üzerine belediye logosu ve başkanın adını bastılar

Skandal! Bayrağın üzerine belediye logosu ve başkanın adını bastılar
Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, üzerinde belediye başkanının adı ile belediye logosunun yer aldığı Türk bayraklarının tasarlanıp, reklam panolarına asılmasına ilişkin adli ve idari işlem başlatıldı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle dün öğle saatlerinde ana caddedeki elektrik direklerindeki reklam panolarına üzerinde Fethiye Belediyesi logosu bulunan ve Alim Karaca Fethiye Belediye Başkanı yazılı Türk bayrakları asıldı.

Bu durum, sosyal medyada tepki çekti. Muğla Valiliği ise akşam saatlerinde bayrakları toplatıp, adli ve idari işlem başlattı.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adı ile Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, "Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

KARACA AÇIKLAMA YAPTI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise elektrik dağıtım şirketinin jest yapmak için bayrakları astığını ancak bayrakların bu şekilde olacağından habersiz olduğunu belirtti.

Karaca, “Bizim ile alakası olmayan bir durum. Bayrak üzerine bir isim ve logo olamaz. Firma, bize sormadan jest yapmak istemiş. Yapılan doğru değildir, anında bayrakları kaldırdık. Bayrak, Cumhuriyet ve vatan bizim için çok önemlidir. Bayrak üzerinden asla bir reklam olamaz. Bu kabul edilemez” dedi.

Fethiye Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Süreçte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçemiz elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından belediyemizden bağımsız olarak bayrak görselleri hazırlanmıştır. Söz konusu çalışmada, Fethiye Belediyesi’nin hiçbir dahli olmamıştır. İlgili reklam şirketi ile herhangi bir görsel ve tasarımın paylaşılmadığının, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için, asılmadan önce tarafımızdan onay istenmemiştir. Ayrıca bu konuyla ilgili hiçbir anlaşma yapılıp, ücret ödenmediğinin, kurumumuzdan habersiz asılan bayrakların, gece yarısı saatlerinde fark edildiği andan itibaren de toplatıldığının bilgisini kamuoyuna sunarız” denildi.