Slaughter Ve Panko'ya İspanya'da Soruşturma

Slaughter Ve Panko'ya İspanya'da Soruşturma

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Slaughter ve Fransa'nın Nancy takımında forma giyen Panko hakkında, geçtiğimiz sezon İspanya'da sahte pasaportla oynadıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı- Slaughter, Madrid mahkemesinin kurduğu araştırma komisyonuna Türkiye'


MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'deki 27 numaralı mahkeme, geçtiğimiz sezon İspanya'da sahte pasaport ile oynadıkları iddiasıyla ABD'li basketbolcular Marcus Slaughter ve Andy Panko hakkında soruşturma başlatırken, bu iki oyuncunun bulundukları ülkelerde ifadelerinin alınması için araştırma komisyonları kurulacağı bildirildi.

Geçtiğimiz sezon Real Madrid'de oynayan Slaughter, bu sezon Darüşşafaka Doğuş'ta forma giyerken, Panko ise geçen yıl Montakit Fuenlabrada'da forma giydikten sonra Fransa'nın SLUC Nancy takımına gitmişti. ABD doğumlu olan her iki basketbolcunun İspanya'da oldukları dönemde Ekvator Ginesi pasaportu ile oynadıkları belirtilirken, aynı numaraya (AA001616) sahip her iki pasaportun da sahte oldukları iddia edildi.

Ekvator Ginesi ile İspanya arasında mevcut olan ikili anlaşmaya göre, Afrika ülkesinden gelen sporcular İspanya'da yabancı statüsünde tanınmayıp, rahat bir şekilde oynarken, Slaughter ve Panko'nun da evrakta sahtecilik yaparak bu hakkı kullandıkları öne sürüldü.

İspanyol basınına da yansıyan soruşturmayla ilgili verilen bilgilerde, İspanya Basketbol Federasyonunun 2015 Mayıs ayında Slaughter ve Panko'nun pasaport numaralarının aynı olduğunu fark ettiği, olayın ilk olarak polise, daha sonra da Madrid mahkemesine aktarıldığı bildirildi. Ekvator Ginesi'nin Madrid Büyükelçiliği'ne de başvuran Madrid mahkemesinin, her iki pasaportun da sahte olabileceği şüphelerinin artması üzerine soruşturmayı genişletme kararı aldığı ifade edildi.

Madrid'deki mahkeme, kamu belgesinde sahtecilik yapıldığı suçlamasıyla soruşturma yürütürken, İspanyol yasalarına göre bu suç için 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.

Bu arada Barcelona Kulübü, Slaughter ve Panko ile ilgili iddiaların ortaya atılmasından sonra yazılı bir açıklama yaparak, sportif anlamda en büyük rakibi olan Real Madrid'i isim vermeden, üstü kapalı olarak zan altında bıraktı. Söz konusu soruşturmadan dolayı şaşkınlık ve endişe duyulduğunu vurgulayan Barcelona Kulübü, "Eğer iddialar doğru çıkarsa, bunun bir dizi çok ciddi sportif sonuçları da olacaktır" görüşünü savundu.

Real Madrid geçtiğimiz sezon İspanya'da lig ve Kral Kupası şampiyonu olurken, final maçlarını Barcelona'ya karşı oynamıştı.