Tarık Akan'ın cenaze programı netleşti. Aileden bir rica geldi

Tarık Akan'ın cenaze programı netleşti. Aileden bir rica geldi

Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, Akan'ın cenaze törenini pazar günü düzenlemeyi düşündüklerini belirtti. Üregül'ün bir de ricası oldu.

ZİNCİRLİKUYU'YA DEFNEDİLECEK

Sanatçı Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, Akan'ın cenaze törenini pazar günü düzenlemeyi düşündüklerini belirterek, cenazenin Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceğini, saat ve detaylar üzerinde konuştuklarını söyledi.

Üregül, Akan'ın vefatının çok ani olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

Babalarıyla ilgili bütün sorumluluğun 3 kardeş olarak kendilerinde bulunduğunu açıklayan Üregül, "Acun Günay da babamın 25 yıllık hayat arkadaşı. Bizim dışımızda hiçbir kaynaktan bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Bizim dışımızda Nazım Hikmet Vakfı bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim ve onların dışında hiçbir açıklama doğru değildir. Babamla ilgili bizim dışımızda, başkalarının yaptığı açıklamaların, babamın anısına saygı anlamında kimse tarafından paylaşılmamasını rica ediyorum." diye konuştu.

Akan'ın cenazesinin şu an hastanede bulunduğunu ve gün içinde gasilhaneye götürüleceğini belirten Üregül, daha sonra cenaze işlemlerini yapacaklarını dile getirdi.

Üregül, "Cenaze törenini pazar günü düzenlemeyi düşünüyoruz. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz, şu an saat ve detayları üzerinde konuşuyoruz." dedi.

Akan'ın eski eşi Yasemin Erkut ise pazar günü Cemal Reşit Rey salonunda düzenlenecek törenin ve Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, cenazenin Bakırköy'deki aile mezarlığına defnedileceğini söyledi.

ABİSİ TURGUT ÜREGÜL: DÜN BURADAYDIM, RAHATSIZDI

Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dostlar sağolsun. Dün buradaydım, rahatsızdı. Ciğerinin alındığını biliyoruz. Kanserden kurtuluş yok biliyorsunuz. Son tedaviler de netice vermedi herhalde. Gece 1'de öldüğünü duydum, hastaneden aldığım haberler” ifadelerini kullandı. 

Hürriyet