Tkdk’ya 138 Proje Başvurusu Yapıldı

Tkdk’ya 138 Proje Başvurusu Yapıldı

IPARD Programı çerçevesinde birçok alanlarda geri ödemesiz AB hibeleri veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11’inci çağrı döneminde 138 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

- IPARD Programı çerçevesinde birçok alanlarda geri ödemesiz AB hibeleri veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11’inci çağrı döneminde 138 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek, Kastamonu’da 30 Eylül-08 Kasım tarihleri arasındaki 11. çağrı dönemi kapsamında TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü’ne 138 proje başvurusunda bulunulduğunu söyledi. Gökçek, “Yapılan başvurulurda 2 tanesi süt üreten tarımsal işletmelere yatırım tedbirinden, 6 tanesi et üreten tarımsal işletmelere yatırım tedbirinden( 3’ü besi sığırı, 2’si koyun ağılı, 1’i kanatlı eti işleme ve pazarlama), 1 tanesi süt ve süt Ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbirinden, 1 tanesi meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması tedbirinden, 127 tanesi çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi tedbirinden ( 21 tanesi arıcılık; 1’i kekik, 1’i maydanoz, 2’si kırmızı biber, 3’ü çemen, 34’ü kuşburnu, 65’i sarımsak üretimi projesi ), 1 tanesi de kırsal turizm tedbirinden olmak üzere toplam 138 adet proje başvurusu yapılmıştır. Yapılan proje başvurularının toplam yatırım tutarı 31 milyon 586 bin 371 TL olup, TKDK’dan talep edilen destek tutarı 17 milyon 490 bin 466 liradır” dedi.

TKDK’ya başvuruda bulunanların projelerinin Ankara’da yapılacak inceleme ve değerlendirme sonrasında destek almaya hak kazanan projeler ile sözleşme imzalanacağını belirten Gökçek, şöyle konuştu: “Sözleşme imzalanan projelere yatırımlarını tamamlandıktan sonra AB hibe ödemesi yapılacaktır.”