Toprak altında 4 işçi daha var

Toprak altında 4 işçi daha var

Siirt'te maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 4 işçiye ulaşma çalışmaları devam ediyor.

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 4 işçiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 12'sinin cenazelerine ulaşılırken, 4 işçi için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya, Zonguldak'tan gelen AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ekiplerince çalışmalar sürüyor.

- İki toprak kayması meydana geldi

AFAD Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, bölgede 23.45 ile 00.40 saatleri arasında iki toprak kayması meydana geldi.

Can kaybı ve yaralanan olmazken, kayalar çalışma yapılan yolları kapattı. Bölgeye sevk edilen Maden Tetkik ve Arama (MTA) ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ekiplerince gece boyunca ölçüm yapıldı.

Ekiplerce heyelanın meydana geldiği bölgeye yerleştirilen sensörlerle sismik hareketler takip ediliyor.

- 8 saatlik aranın ardından çalışmalara başlandı

Arama kurtarma ekipleri, 8 saatlik aranın ardından çalışmalara yeniden başladı.

Enkaz bölgesindeki hafriyatın kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşındığı bölgede, çalışmaları engelleyen kayalar dinamitle patlatılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AFAD Kriz Merkezinde son gelişmelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Ersoy ve Vali Tutulmaz, yakınları toprak altında kaldığı için endişeli bekleyişini sürdüren ailelerle görüştü.

AA