Türkiye sınırı ve IŞİD için korkunç iddia

Türkiye sınırı ve IŞİD için korkunç iddia

CHP tarafından hazırlanan rapora göre IŞİD’e katılmaya gidenler 20 TL’ye sınırdan geçiyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda oluşturulan bir heyetin IŞİD’e en yüksek katılımın olduğu yer olarak dikkati çeken Adıyaman’daki temaslarının ardından hazırlanan raporda çarpıcı bilgiler yer aldı.

Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker,Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ tarafından hazırlanan raporda özetle şu bilgilere yer verildi:

“Bazı kahvehaneler IŞİD İrtibat Noktası haline gelmiştir. Görüşülen aileler tarafından özellikleİslam Cafe isimli çay ocağının, IŞİD’e katılan gençlerin uğrak mekânı olduğu ifade edilmektedir. Örgütün eleman devşirdiği bir diğer temas noktası ise kentteki bazı camilerdir. Özellikle Maraşlılar Camii’nde ve Fatih Camii’nde dışarıdan gelen ve camilerde sohbetler ile cihad yanlısı çağrıda bulunan kişiler bulunmaktadır. Bu duruma cami hocalarının göz yumduğu anlaşılmaktadır. Hatta bir cami hocasının, kendisine bu durumu şikâyet eden bir aileye, ‘Sen bu işe karışma, bunlar dışarıdan geldiler, devlet gönderdi’ dediği ifade edilmektedir.

Çocukların sakal bırakmaya başladıkları ve ‘dar-ül harp’ gerekçesiyle Cuma namazı kılmayı reddettikleri anlatılmaktadır. Annelerine çarşafa girme baskısı yaptıkları anlatılmaktadır. IŞİD’e katılmaya giden çocuklar evden para götürmüşlerdir. Çocuklar ailelerine ev, araba veya bileziklerini satmaları için baskı yaparak, bu parayı ‘Hak yolunda savaşan din kardeşlerine’ götüreceklerini söylemişlerdir.

Suruç’taki canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile H.H.P. ve M.S.K. isimli şahısların çocukları kandırıp örgüte götürdüğü aileler tarafından ifade edilmektedir. Örgüte katılan gençlerden birinin yakını tarafından, bimer aracılığıyla Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na hitaben Eylül 2013’te iki farklı şikayette bulunulmasına karşın bu kişiler hakkında uzun bir süre hiçbir işlem yapılmamıştır.

Bu kişiler sürekli gelip gittikleri halde Emniyet tarafından bu yapılmış bir işlem bulunmamaktadır. Bazı çocuklar ailelerine, sınırdan 20 TL vererek geçtiklerini ifade etmiştir. Yine aileler tarafından dile getirilen önemli bir iddia ise sınırdan ambulans ile geçtikleri yönündedir. Buna göre, sınırın öte tarafından yaralı getiren ambulanslar buradan gençleri oraya götürmektedir.