"Mozart'ın Sihirli Dünyası" 24 Nisan'da Sahnelenecek

"Mozart'ın Sihirli Dünyası" 24 Nisan'da Sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na...

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir gösteri sahneleyecek.

Kuruluşunun 11. yılını kutlayan orkestra, Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan ve 24 Nisan'da TİM Show Center'da iki kez sahnelenecek "Mozart'ın Sihirli Dünyası"nda ünlü operadan bölümler seslendirecek.

Murat Göksu'nun yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği gösteride DÇSO, müzik direktörü Rengim Gökmen yönetiminde sahne alacak. Mozart'ın çocukluğunu çocuk oyuncu Ata Berk Mutlu, Mozart rolünü ise oyuncu Serhat Kılıç canlandıracak.

Gösterinin kostümleri Devlet Opera ve Balesi ile Muhteşem Yüzyıl dizisinin kostüm tasarımcısı Serdar Başbuğ tarafından tasarlandı.

Türkiye’nin çocuklarına ve gençlerine senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel müziği yaygınlaştırmayı hedefleyen DÇSO, Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşuyor.

Bugüne kadar 3 ülkede 24 şehirde gerçekleştirdiği 58 konserle 80 binden fazla izleyiciye ulaşan orkestra, çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla da performanslar sergiledi.

Etiketler Doğuş mozart orkestra