Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç özgürlüklerine kavuştu

Güncelleme:

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tahliye oldu.

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Keser, Çelik ve Ağırel istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in aynı zamanda adli kontrol uygulamaları kaldırıldı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç tahliye edildi.

Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan beraat etti.

Barış Terkoğlu ve Eren Ekici beraat ederken Erk Acarer’in dosyası ise ayrıldı. Mahkeme tutuklu sanıklar Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verdi.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kararının ardından Silivri Cezaevi’nden çıkan gazetecileri çok sayıda kişi karşıladı. Sevdikleri ve yakınlarıyla hasret gideren gazeteciler daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Odatv Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, “Bu davada suç yoktu, suçlu yoktu. Bütün gazetecilik yaşamımızı cezalandırma amacı vardı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın gazeteciliğe, aynen bıraktığımız gibi adil bir gelecek için yazmaya devam edeceğiz” dedi.

“GAZETECİLİK ASLA SUÇ DEĞİLDİR”

Sevdiklerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ise şunları söyledi:

Öncelikle tabii ki mutluyuz. Sevdiklerimi kavuştuğum için aynı zamanda kızım ve oğlum da bekliyor. Zaten en büyük özlem sevdiklerimize oluyor, çocuklarımıza oluyor.

Biz gazeteciyiz. Gazetecilik asla suç değil. Kalemi namusu bilip de mücadele eden insanların var olduğunu bildikçe gazetecilik hep var olacak. Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

İçerideyken aramızda birer koğuş mesafe vardı. O mesafelerle ilgili de aramızda kendimiz de konuştuk. Şimdi üçümüzün yan yana olması, eski dönemlerdeki gibi bir arada olmamız tabii ki sevindirici.

Halen de ben işin açıkçası inanamıyorum üçümüzün bir arada olduğuna. Onun için oradan koşarak geldim arkadaşlarımın yanına. Çünkü ne yaparsanız yapın özlem gideremiyorsunuz. Bir şeyiniz eksik kalıyor. Bu süreç daha devam edecek.

“KORKMADAN CESARET İÇİNDE DEVAM EDECEĞİM”

Karardan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Hülya Kılınç ise “İçeride biraz zorlu bir süreç vardı ama bunu atlatabileceğimi hep düşünüyordum. Böyle bir kararın çıkmasından da oldukça mutluyum. Bundan sonraki süreçte de gazeteciliğime devam edeceğim. Korkmadan cesaret içerisinde aynı şekilde devam edeceğim” dedi.

İYİ PARTİLİ KAVUNCU DA KARŞILAYANLAR ARASINDAYDI

Öte yandan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, tahliye edilen gazetecileri karşılamak üzere Silivri Cezaevi’ne geldi. Kavuncu gazetecilere sarılarak kısa süreli sohbet etti.

“BU DAVADA SUÇ YOKTU; GAZETECİLİK YAŞAMIMIZI CEZALANDIRMA AMACI VARDI”

Pehlivan, ilk yaptığı açıklamada “Bu davada suç yoktu, suçlu yoktu. Bütün gazetecilik yaşamımızı cezalandırma amacı vardı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın gazeteciliğe, aynen bıraktığımız gibi adil bir gelecek için yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ağırel de, açıklamasında “Bu davada suçlu yok. Gazeteciliğe aynen devam edeceğim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklu bulunan Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile ilk duruşmada tahliye edilen OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, gazetecilerin ‘Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yaralarına İlişkin Bilgileri Açıklamak’ suçundan beraatlerine karar verdi. Buna karşın mahkeme, ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan, gazeteciler Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın 3 yıl 9 ay, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tutuklu tüm gazetecilerin tahliyesine hükmetti. Ayrıca Pehlivan, Kılınç ve Ağırel’in yurt dışına çıkışları yasaklandı.

Seçiniz...