Medyada olay iddia: Hürriyet, Sabah ve ATV'ye mi devredilecek ?

Medyada olay iddia: Hürriyet, Sabah ve ATV'ye mi devredilecek ?
Güncelleme:

Demirören Medya Grubu tarafından satın alınan Hürriyet gazetesinin Sabah ve ATV'nin sahibi Turkuvaz Medya Grubu’na devredileceği iddia edildi.

Demirören Medya Grubu’nun satın aldığ Hürriyet gazetesinde son günlerde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili dikkat çeken bir iddia öne sürüldü.

Birgün gazetesinin iddiasına göre Demirören Medya Grubu’nun süreç sonunda Turkuvaz Medya Grubu’na devri planlanıyor. Bunun ilk adımı olarak iki kurumun insan kaynakları ofisi birleştirildi.

Hürriyet ve Posta gazeteleri, Doğan Haber Ajansı ile CNN Türk ve Kanal D televizyonlarının dahil olduğu Doğan Medya Grubu’nu Mayıs 2018’de Aydın Doğan’dan satın alan Demirören Holding, ilk iş olarak birçok işten çıkarmaya imza atmıştı.

Kulislere göre Demirören Medya Grubu, bünyesinde Sabah ve ATV gibi kuruluşları barındıran Turkuvaz Gurubu’na devredilecek. Bu planın ilk adımı, Maslak’ta tutulduğu konuşulan insan kaynakları ofisi oldu. Ofis üzerinden, kağıt üstünde ayrı olan iki kurumun çalışan yapısı tek merkezden kontrol edilecek.

Planın ikinci aşaması ise Hürriyet’ten yapılan işten çıkarmalara dair. Buna göre Demirören Grubu’nu da bünyesine katacak olan Turkuvaz Medya küçülmeye gidecek, dışarıda kalan kadrolarını Hürriyet’ten boşalan kadrolara yerleştirecek.

Turkuvaz Grubu, son olarak Doğan Holding’in sahibi olduğu D&R’ı bünyesine katmıştı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa ettiHürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti

 

Birgün