RTÜK Başkanı Şahin ve ''maskeli'' Emin Çapa birbirine girdi

Güncelleme:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, verilen ‘mimik cezasını’ canlı yayında protesto eden gazeteci Emin Çapa’ya çıkıştı. Çapa’dan yanıt gecikmedi.

RTÜK’ün Halk TV’ye Ayşenur Arslan’ın mimiklerini gerekçe göstererek verdiği cezayı, gazeteci Emin Çapa canlı yayında maske takarak protesto etmiş; yayında şunları kaydetmişti: “Mimiklerimiz anlaşılmasın diye artık yayına böyle çıkacağız. Mimik yok, ceza yok. Sayın RTÜK başkanı mimik yok. Haksızlık var ülkede, adaletsizlik var ama biz hiç itiraz etmiyoruz ve mimik yapmıyoruz. Biz de salağız, ahmağız, bilmiyoruz ve duymuyoruz. Ülkedekiler tek akıllılar sizlersiniz.”

ŞAHİN’DEN YANIT

Diken'in aktardığına göre Çapa’nın protestosuna yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ‘mimik cezası’ verdiklerini reddetti, şunları yazdı: “Emin Çapa at gözlüğüyle bakmayıp gerçekleri araştırma zahmetinde bulunsaydınız böyle basit bir şova ve animasyona ihtiyaç duymaz, kendinizi gülünç duruma düşürmemiş olurdunuz. Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen.”

ÇAPA KARŞILIKSIZ KALAMADI

Şahin’in bu tweet’ini alıntılayan Çapa’ysa şu yanıtı verdi: “Sansür kurulu olmak yerine, temel insan haklarına saygılı bir yönetin sergileseydiniz, olmadığınız biri gibi (demokrat bir insan) görünmeye çalışmak zorunda kalmaz ve herkese kendinizi güldürmezdiniz. Biliyor, görüyor ve amacınızı okuyoruz.”

 

RTÜK Başkanı Şahin ve ''maskeli'' Emin Çapa birbirine girdi