ADO Den Haag taraftarından protesto !

ADO Den Haag taraftarından protesto !

Taraftarlar, polisin iş bırakma eylemi nedeniyle takımlarının PSV ile yapacağı maçın ertelenmesinin gündeme gelmesine tepki göstermek için gösteri düzenleyecek

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) hafta sonu  oynanması gereken yeni sezonun ilk hafta maçlarından bazılarının polisin iş  bırakma eylemi nedeniyle ertelenmesi, taraftarların tepkisini çekti. Bazı  taraftar grupları, polisin eylemine karşı gösteri düzenleyecek.
 
Lahey Belediyesi'nin, fikstür gereği son şampiyon ADO Den Haag ile PSV  arasında cumartesi günü oynanması gereken maçı erteleyebileceğine yönelik  kararına tepki gösteren ev sahibi ekip taraftarlarının, bu kapsamda maçın  oynanmasının planlandığı gün büyük bir gösteri düzenleyeceği öğrenildi.
 
Sosyal medya üzerinden 'Bize maç yoksa size de gösteri yok' sloganını  kullanan taraftarlar adına yapılan açıklamada, polislerin eylem yapacağı gün  kalabalık bir şekilde Lahey'in merkezinde toplanılacağı belirtildi.
 
Bu arada benzer bir eylemin Tilburg kentinde de yapılması bekleniyor.  Ligin ilk haftasında pazar günü Vitesse'yle yapacağı mücadele ertelenen kentin  takımı Willem II'nin taraftarları, maçın oynanmasının planlandığı gün şehir  merkezinde toplanacaklarını duyurdu.
 
Hollanda'da polis sendikasının, üç ayı aşkın süredir bakanlıkla  yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde istedikleri sonucun alınamaması üzerine  hafta sonunda oynanacak maçlarda görev almama kararı, bazı karşılaşmaların  ertelenmesine yol açmıştı.
 
Kulüpler ve yerel yönetimlerle görüştüğü açıklanan Hollanda Kraliyet  Futbol Federasyonu'nun (KNVB), yarın yeni sezonun ilk hafta maçlarına ilişkin  kararını açıklaması bekleniyor.