Türkmenistan’da hazırlıklar hızlandı

Türkmenistan’da hazırlıklar hızlandı

2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan'da bu alanda yapılan hazırlık çalışmaları hızlandırıldı.

5 Kasım 2010’da Asya Oyunları’na ev sahipliğini yapma hakkını elde eden Türkmenistan’da, o tarihten itibaren inşaatına başlanan ve toplam maliyeti 5 milyar doları bulan olimpiyat köyü hızlı bir şekilde sonlandırılıyor. 3 aşamada inşasına devam eden projenin ilk aşaması 2014’de, ikinci aşaması ise Aralık 2015’de son bulmuştu. 150 hektar alana kurulan olimpiyat köyünde 30’un üzerinde spor tesisi yer alıyor.

Orta Asya’da ilk defa Türkmenistan’da yapılacak oyunlara büyük önem veren Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2013 yılında Asya Oyunları için organize komitesini kurdu. Daha önce sadece Asya ülkeleri arasında yapılan Salon ve Savaş Sanatı Oyunları’na ayrı bir önem kazandırmak amacıyla olimpiyata Okyanusya ülkeleri de davet edildi. 45 Asya ülkesi ile 17 ada ülkesinin sporcuları da, bu oyunlarda madalya için ter dökecek. Türkmenistan 5. Asya Oyunları’na kapılarını açacak ve 21 farklı spor dalında, 62 ülkeden 5.000 sporcuya ev sahipliği yapacak.

Söz konusu uluslararası spor organizasyonu, Türkmenistan’ın itibarını yükseltecek. Bu nedenle, bu organizasyonun üst düzeyde yapılması, açılış ve kapanış törenlerinin akılda kalıcı olması için büyük çaba harcanıyor.

Asya oyunları’na ev sahipliği Türkmenistan’a birçok alanda avantaj sağlayacak. Türkmenistan bu organizasyon ile uluslararası spor yarışlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu gösterecek. Ayrıca, ülkeye turist akımının gelmesini sağlayacak. Bu da, ülkede hizmet sektörünü canlandıracak.