UEFA, Fenerbahçe'yi 2. kez reddetti

UEFA, Fenerbahçe'yi 2. kez reddetti

UEFA, Fenerbahçe'nin Fred için yaptığı ikinci başvuruyu da reddetti.

UEFA, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk maçlarında oynayan Fred için yaptığı ikinci başvuruyu da reddetti.

Shakhtar Donetsk Kulübü, resmi sitesinden yaptığı duyuruyla UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'nun kendileri lehine karar verdiğini duyurdu.
 
Yaptıı ilk başvurusu reddedilen sarı lacivertli kulüp, Copa America'da Brezilya Milli Takımı formasıyla mücadele ettiği Şili maçı sonrası dopingi gizleyici bir madde kullandığı tespit edilen Fred için UEFA'ya 2. kez başvuru yapma kararı almıştı.
 
Fenerbahçe CAS'a gidebilir
Fenerbahçe Kulübü'nün hukuktan sorumlu asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, başvurularının reddedilmesi durumunda CAS'a gideceklerini belirtirken, "CAS'a kadar gideceğiz, ondan sonrası yargının vereceği karar. Şampiyonlar Ligi turnuvası devam ettiği için geriye dönüş şansımız yok. Ancak, bu işin sorumluları hakkında bir tazminat durumu doğacaktır. Ancak biz kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Fenerbahçe niye bu başvuruyu yapıyor diyen hukukçular var. Güney Amerika Federasyonu'nun keyfi davranışı zaman içinde karşılığını bulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.
 
sporx