UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin

UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin

Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı seçildi.

Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA üyesi 55 ülke federasyonundan 42'sinin desteğini alarak, UEFA'nın yeni başkanı seçildi.

Atina'da yapılan seçim sonucu UEFA'nın yeni patronu Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin oldu. Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen seçimlerde Ceferin,  UEFA üyesi 55 ülke federasyonundan 42'sinin desteğini aldı.

Ceferin'in tek rakibi Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael Van  Praag ise 13 oyda kaldı.

Ceferin önümüzdeki 2,5 yıl boyunca UEFA’ya liderlik edecek.

Michel Platini'nin, FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter'den 2 milyon İsviçre frangı aldığı gerekçesiyle futboldan 4 yıllığına men edilmesi ve UEFA başkanlığından istifa etmesinin ardından UEFA'nın yeni başkanı bugün Atina'daki kongrede oylandı. 

Türkiye'nin istediği oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin ile Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag'ın yarıştığı seçimde Ceferin'i destekliiyordu.

UEFA başkanlık adaylığında Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar ile yarışan Ceferin'i, başta Türkiye olmak üzere İtalya, Rusya, İrlanda ve Macaristan gibi ülkelerin federasyonlarının desteklediği öğrenildi.

'Küçük, güzel' Slovenya'nın gururu

Oylama sonrasında kısa bir konuşma yapan Ceferin, tüm destekçilerine  teşekkürlerini iletti. Başkan seçilmesinin kendisi için çok büyük anlamı olduğunu  ifade eden Ceferin, ailesinin ve "küçük, güzel" Slovenya'nın gurur duyduğunu  söyledi.

Seçimi kaybeden Van Praag ise kendisine destek olan herkese teşekkür  etti. Ceferin ve kendisinin aynı amacı paylaştığını, bundan sonra daha farklı ve  iyi bir UEFA olacağını kaydeden Hollandalı futbol adamı, "Bugün demokrasi konuştu  ve buna saygı duyuyorum". dedi.
 
"En iyi futbolcu Cristiano Ronaldo"
 
1992 yılından bu yana avukat olduğunu ve çok sayıda müvekkilini futbolla birlikte tanıdığını anlatan Ceferin, "Bana göre en iyi futbolcu Cristiano Ronaldo. En iyi teknik direktör Carlo Ancelotti. En iyi stadyum ise Allianz Arena." dedi.