Ukrayna'nın Slovenya'ya şansı tutmuyor

Ukrayna'nın Slovenya'ya şansı tutmuyor

İki takım arasında oynanan 4 resmi maçın 2'sini Slovenya kazandı, 2 karşılaşma berabere bitti.

EURO 2016 finallerine katılmak için play-off'ta mücadele edecek iki takım arasında oynanan 4 resmi maçın 2'sini Slovenya kazandı, 2 karşılaşma berabere bitti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri  play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacak Ukrayna ile Slovenya, resmi  karşılaşmalardaki 5. randevularına çıkacak.
 
EURO 2016 Elemeleri C Grubu'nda İspanya ve Slovakya'nın gerisinde 3.  olan Ukrayna ile İngiltere ve İsviçre'nin arkasında E Grubu'nu 3. sırada bitiren  Slovenya, daha önce 4 resmi maçta karşılaştı.
 
Bu maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Slovenya, 2 galibiyet, 2 beraberlik  elde etti. EURO 1996 Elemeleri'nde Ukrayna'ya karşı 0-0 ve 3-2'lik sonuçlar alan  Slovenler, EURO 2000 Elemeleri play-off turunda ise rakibini 2-1 ve 1-1'lik  skorlarla saf dışı bıraktı.
 
İki ülke de 2. kez finallere kalmak istiyor
 
Daha önce rakibini play-off'ta geçerek EURO 2000'de mücadele etme  hakkı kazanan Slovenya, aynı başarıyı gösterip ikinci kez finallere katılmayı  hedefliyor.
 
Üçüncü kez play-off'larda boy gösterecek Slovenler, 2000'deki  başarısının dışında 2004'te Hırvatistan'a elendi. Slovenya, 2000'de yer aldığı  ilk ve tek Avrupa Şampiyonası'nda galibiyet elde edemedi.
 
İkinci play-off deneyimini de Slovenya'ya karşı yaşayacak Ukrayna ise  bu defa rakibini eleyerek şampiyonaya katılmanın hesaplarını yapıyor. Sovyetler  Birliği'nden ayrıldıktan sonra yalnızca ev sahipliği yaptığı 2012'deki turnuvada  mücadele eden Ukrayna Milli Takımı, gruptan çıkmayı başaramadı.
 
Kart durumu
 
Ukrayna'da Olexandr Kucher ve Taras Stepanenko, kart cezası nedeniyle  play-off ilk maçında forma giyemeyecek. Artem Fedetskiy ve Ruslan Rotan, sarı kart görmeleri halinde Slovenya  ile 17 Kasım'da yapılacak rövanş maçını kaçıracak.
 
Cezalı oyuncusu olmayan Slovenya'da ise Josip Ilicic ve Dejan  Lazarevic, kart sınırında bulunuyor. İki takım arasındaki play-off turu ilk maçı yarın TSİ 19.00'da  Ukrayna'nın Lviv kentindeki Lviv Arena'da oynanacak.