Porsche'nin Formula 1 hayali başlamadan bitti

Porsche'nin Formula 1 hayali başlamadan bitti
Güncelleme:

Porsche, Red Bull ile anlaşmalarının olumsuz sonuçlanmasının ardından iddialara göre Formula 1'e girmekten vazgeçmeyi konuşuyor.

RTL Almanya'da yapılan bir habere göre Porsche, Red Bull ile anlaşamamalarının ardından Formula 1'e girmekten tamamen vazgeçti.

Audi ve Porsche ile Formula 1'e girmek istediği bilinen Volkswagen Grubu, spora girişlerine temel hazırlamak için 2026 motor kurallarında da Formula 1'e bir hayli baskı kurmuş ve sonunda istediklerini elde etmişti. Geçtiğimiz aylarda Audi 2026'da Formula 1'e gireceğini resmi olarak doğrulamıştı ve bu açıklama Porsche'den sonra gelmişti. McLaren ile anlaşmalarının da iyi gitmemesinin ardından işler Porsche için daha iyi görünüyor gibiydi fakat şuanda bu durum tamamen tersine dönmüş durumda.

AUDİ SAUBER İLE ORTAKLIK KURMAYI PLANLIYOR

Audi'nin 2026'da Formula 1'e katılacağının doğrulanmasının ardından yetkililer bu yıl içerisinde spora hangi takımla katılacaklarının açıklanacağını belirtmişti. Alman üreticinin şu anda adı sıklıkla Alfa Romeo ile anılıyor ve bundan ötürü de takımın yakında Sauber ile ortaklığını açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, işler Porsche için bir çıkmaza girmiş olabilir. Porsche Audi'nin aksine ilk başta motor üreticisi olarak spora girmeye uygun gözle bakıyordu ve hemen şampiyonluk mücadelesi vermek istiyordu. Bununla beraber de gelecek planları için Red Bull ile bir ortaklık kurma planları vardı fakat Red Bull'dan hisse alması beklenen Porsche, takımın yarısını almak isteyince işler beklendiği gibi gitmedi. Red Bull'un takımın yarısını Porsche'ye satmak istememesinin ardından, anlaşmalar olumsuz sonuçlandı.

PORSCHE FORMULA 1'E GİRMEKTEN VAZGEÇTİ

Daha sonrasında Porsche'nin başka takımlarla ilgileneceği belirtilmişti fakat RTL Almanya'ya göre bu işler de kısa süre içerisinde değişti. RTL Almanya, CEO Oliver Blume'un (Porsche CEO'su) Formula 1'e katılmaktan vazgeçtiklerini iddia etti ve habere göre Porsche, hemen galibiyet savaşı vermek istediğinden ötürü Red Bull haricinde bir takımla bunu yapamayacakları kanısına vardı.

Bir diğer yandan 15 Ekim tarihi, motor kurallarına kayıt yaptırmak isteyen üreticiler için son tarih olarak belirlendi. Bu sebeple de Porsche 11 gün içerisinde kararını bildirmemesi halinde, spora gerçekten giremeyecek gibi görünüyor. 

 

 

Etiketler porsche formula 1 f1 f 1