Ozan Kabak Liverpool'da

Ozan Kabak Liverpool'da
Güncelleme:

Galatasaray altyapısından çıkan ve Schalke'de oynayan Ozan Kabak Liverpool'la anlaştı. İngiliz ekibi Kabak'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyen milli futbolcu Ozan Kabak, İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'a transfer oldu. İngiltere'nin son şampiyonu Liverpool Kabak'ı satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı.

Stoper pozisyonunda oynayan 20 yaşındaki Kabak'ı kadrosuna katan Liverpool, takımın önemli savunmacıları Van Dijk, Matip ve Gomez'in sakatlıkları sebebiyle defansta problemler yaşıyordu. 

Kabak, ayrıldığı Schalke 04 Kulübü için veda mesajı yayımladı. Kabak, transferinin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştığı mesajda, "Bir buçuk yılı aşkın süredir formasını giydiğim Schalke 04 Kulübünden bugün itibarıyla ayrılmış bulunuyorum. Burada geçirdiğim süre boyunca mavi-beyaz renkler için birlikte mücadele ettiğim tüm takım arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederim. Schalke 04 Kulübü en kısa zamanda layık olduğu yerlere gelecektir. Desteğini her zaman arkamda hissettiğim Schalke 04 taraftarlarına sevgi ve saygılarımla..." ifadelerini kullandı.

Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, Kabak'ın "çok büyük bir yetenek" olduğunu ve birlikte çalışmayı "dört gözle" beklediklerini belirtti. Klopp, "O, sadece 20 yaşında. Almanya'da iki takımda görev aldı. Futbolcusu olduğu Schalke 04 ligde kötü durumda. Ozan için gerçekten iyi bir an olduğunu düşünüyorum çünkü dünyadaki her oyuncu gibi istikrarlı bir takıma ihtiyacınız var ve biz bunu sunabiliriz. Biz onun için uygun bir futbol adımıyız" ifadelerini kullandı.

KABAK'IN KARNESİ

Piyasa değeri 25 milyon euro olan Ozan Kabak, Galatasaray altyapısından çıktı. Ocak 2019'da 11 milyon euro bedelle Stuttgart'ın yolunu tutan genç oyuncu, 6 ay sonra 15 milyon euroya Schalke'ye transfer oldu. Türkiye A Milli Takımı formasını 7 kez giyen Kabak, bu sezon takımıyla Bundesliga'da 14 maça çıktı.