Tarih yazmaya devam ediyor !

Tarih yazmaya devam ediyor !

Serena Williams, gözünü Margaret Court'un rekoruna dikti.

Wimbledon’ı kazanarak Steffi Graf ile açık dönem Grand Slam şampiyonluğu sayısını eşitleyen Serena Williams, gözünü tüm zamanların rekortmeni olan Avustralyalı efsane Margaret Court’un 24 kupalık rekoruna dikti.

2000’Lİ yıllardan bu yana kadın tenisini domine eden Serena Williams, son Wimbledon finalinde Angelique Kerber’i yendi ve Londra’da 7, toplamda 22. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşırken, farklı bir rekora daha göz dikti.

Alman efsane Steffi Graf’ın 1968’de başlayan ‘açık dönem’ (Amatör veya profesyonel tüm tenisçilerin aynı turnuvada yer alabilmesi) rekoruna yetişen 34 yaşındaki Serena Williams, 24 şampiyonlukla tüm zamanların en iyi ismi olan Margaret Court’un rekorunu kırabilmek için korta çıkmaya devam edecek.

COURT RAKIPSIZDI

1960’LI ve 70’li yıllara damgasını vuran Avustralyalı Court’un 11 Avustralya Açık, 5’er Fransa Açık ve ABD Açık, 3 de Wimbledon şampiyonluğu bulunuyor. Wimbledon zaferiyle Grand Slam kazanan en yaşlı tenisçi unvanını elde eden Serena Williams, ilk büyük turnuvasını Graf gibi 17 yaşında kazanmıştı: 1999 ABD Açık. Aynı yıl 29 yaşındaki Graf, Fransa Açık’ı kazanırken; iki tenisçi de finallerde Martina Hingis’i mağlup etmişti.

AMK Gazetesi