Instagram'da stalk yapanlara kötü haber

Instagram'da stalk yapanlara kötü haber
Güncelleme:

Sosyal medya platformu Instagram, pek çok kişinin hoşuna gitmeyecek bir özelliği devreye sokuyor. Kullanıcılar artık takip etmedikleri hesapların paylaştığı fotoğrafları göremeyecek.

Instagram'da gizlice (stalk yapan) hesaplara bakanlar için yolun sonu görünüyor. Şirket, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplara 'bakma' sınırı getiriyor. Konuyla ilgili sürpriz bir açıklama yapan Facebook yönetimi, kullanıcıların iyi bir deneyim yaşamalarının istendiğini, toplumun bir parçası olmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı. Peki bundan sonra ne olacak?

Instagram'a yakın kaynaklara göre hesabına giriş yapmamış kullanıcıların dışarıdan 'misafir' olarak hesaplara bakmasına sınırlama getireceğine dikkat çekerken, hesabına bağlı olanlar için bir değişiklik olmayacak. Ancak bazı iddialara göre Instagram'da takip edilmeyen hesaplara hangi şartta olursa olsun fotoğraflara bakılamayacak; sadece birkaç fotoğraf ekrana yansıyacak. Yani takip etme zorunlu hale gelecek.

Instagram'da stalk yapanlara kötü haber - Resim : 1

Yeni sistem ile Instagram hesabına giriş yapmayan kullanıcılar profillere girdiğinde artık fotoğrafları göremiyor

Elbette bu bir iddia; ancak Facebook yönetiminden gelen açıklamaya bakıldığında kayda değer bir değişiklik yapılacağı net olarak anlaşılıyor

Etiketler instagram stalk