Beylikdüzü Yaşam Bahçesi’nde kış hasadı yapıldı

Beylikdüzü Yaşam Bahçesi’nde kış hasadı yapıldı
Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi’nin 20 dönümlük alanda hayata geçirdiği Yaşam Bahçesi’nde kış hasadı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın “Bu kentin toprakları, bu kentin yoksullarını doyuracak” diyerek tanımladığı örnek projede bugüne dek 160 ton mahsul, Gıda Bankası aracılığıyla 40 bin haneye ulaştırıldı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından üreten toplum bilincini güçlendirmek ve dayanışma ruhunu en üst seviyede tutmak adına hayata geçirilen Yaşam Bahçesi’nde kış hasadı yapıldı. 20 dönümlük alanda yer alan Yaşam Bahçesi’nde yapılan hasada ilçe protokolünün yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevlerinde eğitim alan öğrenciler katıldı.  Minik öğrencilerin büyük bir heyecanla topladığı mahsuller, Beylikdüzü’ndeki ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere Beylikdüzü Gıda Bankası’na teslim edildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın “Bu kentin toprakları, bu kentin yoksullarını doyuracak” diyerek tanımladığı örnek projede bugüne dek 160 ton mahsul 40 bin haneye ulaştırıldı.

 Mumcu: Bereketli bir hasat diliyorum

 Kış hasadına katılan Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu, üç seneden bu yana yazlık ve kışlık yapılan hasat ile özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına bereket katmaya çalıştıklarını dile getirdi. Mumcu, “Yaşam Bahçesi’nde kışlık hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar toplamda 160 ton mahsulü yaklaşık 40 bin aileye ulaştırdık. Beylikdüzü olarak İstanbul’daki 39 ilçe içerisinde, imkansızlıklar içerisinde bir imkan yaratarak kentte üretimi sağlıyor olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Hasadın bereketli olmasını ve ihtiyaç sahibi hanelerin de sofrasına bereket getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

 Doğal tarım ilkeleri uygulanıyor

 Yaşam Bahçesi’ne ekilen mevsim sebzelerinden; marul, kıvırcık, tere, roka, karnabahar, pırasa, ıspanak, turp, brokoli, pazı, soğan, bakla, kara lahana ve beyaz lahana belediye personeli tarafından günlük olarak toplanırken, bahçede kış hasadı mart ayı ortasına kadar devam edecek. Doğal tarım ilkeleri uygulanarak ata tohumlarından üretilen fidelerle organik sebze ve meyve yetiştirilen bahçede aynı zamanda tıbbi bitkilerden yararlanılarak hazırlanan ilaçlar da belli aralıklarla uygulanıyor.