Murat Kurum: ''İstanbul'da son 5 yılda ulaşım yatırımı yapılmadı''

Murat Kurum: ''İstanbul'da son 5 yılda ulaşım yatırımı yapılmadı''
Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler'de Erzurum İftar Sofrası Buluşması’na katıldı.

12 Mart'ın hem Erzurum’un kurtuluşunun hem de İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kurum, ‘’Erzurum’un dadaşları, bundan tam 100 yıl önce, ülkemizin en karanlık, en umutsuz günlerinde, Millî Mücadelemizin ve umudun meşalesini yakmış, geleceğimizi, istikbalimizi aydınlatmıştır. Erzurum’un yiğitlerinin yazdığı kahramanlık destanı ebediyete kadar yaşayacak olan İstiklal Marşımıza da ilham olmuştur.’’ dedi.

Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, ‘’İstanbul’da yaşamak artık bir külfet haline geldi. Bugün İstanbul'da maalesef şu koca 5 yılda yapılmış bir ulaşım yatırımı yok. Yapılmayı bırakın bizim ihalesini yaptığımız metro hatlarını bile iptal ettiler. O da yetmedi gittiler hafriyat döktüler, o da yetmedi bizim tünellerimize beton dökerek tarihe geçtiler. Onlar ne yaparsa yapsın, onlar hangi yalanın peşinden koşarsa koşsun biz milletimizle birlikte yol yürüyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.
 
Mevcut yönetimin İstanbul’un bütçesini deprem dönüşümü yerine algıya ve reklama harcadığına dikkat çeken Kurum, “Bunlar geçtiğimiz 5 yıl içerisinde reklam bütçesini deprem bütçesinin 2 katı olarak harcadılar. Reklama para ayırdılar, reklama zaman ayırdılar, algıya zaman ayırdılar ama deprem dönüşümüne ne kaynak ne de zaman ayırmadılar. Üstüne üstlük verdikleri sözleri diğer işlerde olduğu gibi yine tutmadılar. Koca 5 yılda sadece 5 bin konutu dönüştürebildiler.” şeklinde konuştu. 

Asıl meselenin İstanbul’u geleceğe hazırlamak olduğunu sözlerine ekleyen Kurum, “Mesele Murat Kurum meselesi değil. Mesele Türkiye Yüzyılı’nda, yeni yüzyılda İstanbul'un geleceği meselesidir.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.