Altın Top yine Ronaldonun oldu

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlFİFA Altın Top ödülünü Cristiano Ronaldo kazandı. Dünya Futbol Federasyonu (FİFA) Altın Top (Ballon d'Or) gala töreninde 2014 yılının en iyi futbolcusunu seçti. Dünya Kupası'nın sahibi Alman milli takımın başındaki Joachim Löw yılın...
FİFA Altın Top ödülünü Cristiano Ronaldo kazandı. Dünya Futbol Federasyonu (FİFA) Altın Top (Ballon d'Or) gala töreninde 2014 yılının en iyi futbolcusunu seçti. Dünya Kupası'nın sahibi Alman milli takımın başındaki Joachim Löw yılın teknik direktörü seçildi. Spor muhabiri Kate Abdo'nun sunduğu gala gecesi renkli manzaralara tanık oldu. İsviçre'nin Zürih şehrinde futbol dünyasının yıldızlar geçidi yaşandı.
Cristiano Ronaldo yüzde 37.66 oy oranıyla birinci olurken rakipleri Lionel Messi 15.76 oy oranıyla ikinci, Manuel Neuer ise 15.72 oy oranıyla üçüncü oldu. 2014 yılının en iyi futbolcusu Ronaldo, "Oğluma eşime ve aileme teşekkür ediyorum. bu ödül beni daha iyi olmaya daha fazla ödül almaya motive ediyor. Bu ödülü tekrar kazanacağımı düşünmemiştim. Kim bilir belki de Messi'ye ulaşabilirim." diye konuştu.
Profesyonel futbolcuların oyladığı FİFA FİF World XI yılın 11'ine; kaleci olarak Alman Milli takım kalecisi Manuel Neuer, defansa Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva ve David Luiz, orta sahaya Angel di Maria ve Toni Kroos ve forvete Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Arjen Robben seçildi.
YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ ALMAN LÖW
Yılın teknik direktörü 2014'ün dünya şampiyonu Joachim Löw oldu. Alman milli takımı teknik direktörü Löw, "Çok başarılı geçen 2014 yılının sonunda bu ödülü almak benim için büyük bir şeref. Beni tanıyanlar bu ödülü şahsım adına almayacağımı bilir. Bu ödülü takımım adına alıyorum. 2014 Dünya Kupası yıllarca bir çok doğru kararın ve başarılı çalışmanın sonucunda kazanıldı. Almanya'nın alt yapı takımlarındaki teknik direktörlerine teşekkür etmek istiyorum. Eğer siz iyi oyuncular yetiştirmeseydiniz biz o kupayı Almanya'ya getiremezdik." diyerek duygularını ifade etti. Almanya'nın futboldaki başarısı bununla sınırlı kalmadı. FİFA, 2014 yılının en iyi kadın futbolcusu olarak Alman Nadine Kessler'i seçti.
FUTBOLUN PATRONUNDAN BARIŞ MESAJI
FİFA başkanı Sepp Blatter yaptığı konuşmasında futbolun barışa katkısını vurguladı. Fransa'da yaşanan terör saldırısını kınayan Blatter, "Bu akşam hepimiz Fransızız. Korkunç saldırıyı iliklerine kadar hisseden komşularımızı çok iyi anlıyoruz." diye konuştu. FİFA başkanı futbolun barış, barışma ve hoşörüye bir çağrı olduğunu öne sürerek üye federasyonlarını 'barış elçisi' olarak tarif etti. Altın Top projesinin ilk adımı Fransız futbolunda atıldı. Fransa Futbol Federasyonu 1956 yılında ilk defa Altın top ödülünü verdi.
Sepp Blatter futbolun takım oyunu olduğunu hatırlatarak yılın en iyi futbolcusunu seçmenin paradoks olduğunu itiraf etti. İsviçreli futbol yöneticisi, "Bu gece sahiplerini bulacak ödüller sadece bireysel başarıya değil kolektif başarıya verildi." ifadelerini kullandı.
CİHAN
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol