Arınç HDP'nin son oy oranını açıkladı

Arınç HDP'nin son oy oranını açıkladı

Melih Gökçek ile kavgası yüzünden gündeme bomba gibi düşen Bülent Arınç, HDP'nin son oy oranını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür" dedi. Arınç, 2 ay önce HDP'nin oy oranı yüzde 6-7 demişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili söylediği sözlerle günlerdir gündemden düşmeyen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, barajı aşıp aşmayacağı tartışma konusu olan HDP ile ilgili önemli bir tespit yaptı. HDP'nin baraj tartışmalarına katılan Arınç, 7 Haziran genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yüzde 11-12 oranında oy almasının ihtimal olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bab-ı Ali toplantısında gazetecilerle sohbet etti. Arınç, "Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor. Ağanın eli tutulmaz. Ama ben 399'a razıyım. Farklı tablolu bir parlamento olabilir. "HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür. 330 iddiamızı sürdürür ama 367'yi tutturamamaktan korkuyorum" dedi.

İKİ AY ÖNCE YÜZDE 6-7 DEMİŞTİ

Geçen ocak ayında da bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP'nin tabanının yüzde 6-7 arasında olduğunu söylemişti. Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 barajını aşacaklarına ilişkin iddialara Başbakan Yardımcısı Arınç şu açıklamayı yapmıştı: "'Biz yüzde 10'luk barajı aşacağız, bu seçimlere parti olarak gireceğiz' diyorlarsa, bunu takdir etmek lazım. Bu bir cesaret işidir. Bu bir iddia işidir. Bunu eleştirmek mümkün değil. Benim HDP'ye söylediğim budur. Barajı aşamazsan, kendinde ara, millete kabahat bulma. 'Ortalık şöyle olur, böyle olur' diye de tehdit etme ve ona şunu hatırlattım. Siz yüzde 9 aldınız. Buna güvenerek, seçimlere girmek istiyorsunuz ama unutmayın. Sizin aldığınız Oyun içerisinde en az 3 puan CHP'den gelen oy var. Senin tabanın 6-7 arasındadır. 6-7 arasında bir tabanla seçimlere girmeye karar vermişsen, seni alkışlarım."