Arınç'tan yine iddialı sözler !

Arınç'tan yine iddialı sözler !

Bülent Arınç katıldığı bir etkinlikte, AK Parti'nin tekrar iktidara geleceğini ve HDP, MHP ve CHP'nin koalisyon peşinde olduğunu söyledi.

Arınç, muhalefete "Tek başına gelecek gücünüz yoksa, bırakın AK Parti'nin yakasını millet tekrar onu iktidara getirmesini bilir” diyerek tek başına iktidarın sadece AK Parti için geçerli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendilerinin referansının 9 seçim başarısı olduğunu belirterek, "Tek başına, iş başına dedik, hamdolsun iktidardayız. Şimdi bir kısım hesaplar yapanlar var. 'Evet anladık, millet bunlara yine oy verecek. Peki ne yapalım?' Bir ayağı hafif çukurda olsun AK Parti'nin. İktidar olsun, ama çok güçlü olmasın" dedi.

Arınç, AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Teşkilatı üyelerinin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, seçime, gönülleri ferah, çalışarak ve umutla gittiklerine işaret ederek, "7 Haziran akşamı Allah'ın izniyle 4. dönem iktidarımızın müjdesini alacağız" dedi.

Arınç, seçimin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Arınç, şöyle devam etti:

"Neden? 13 yıl iktidarda kalınca, 'bunlar da çok oldu yahu' demeye başladılar. Eskiden bir reklam vardı. Jeans reklamı. Amerikalılar filan kendi aralarında konuşuyorlardı. 'Bu Türkler de çok oluyorlar.' Çok kaliteli mal yapmışız, dünyaya ihraç etmeye başlamışız. Jean markaları kıskanıyor. 'Bizim ihracatımızı bunlar etkiledi', biz de çok olduk yahu. 13 seçimden beri her seçimden sonra geliyoruz iktidar oluyoruz. Bu ülke 50 sene koalisyonla yönetildi. Türkiye mahvoldu. 'Tek başına, iş başına dedik', hamdolsun iktidardayız. Şimdi bir kısım hesaplar yapanlar var. 'Evet anladık, millet bunlara yine oy verecek. Peki ne yapalım?' Bir ayağı hafif çukurda olsun AK Parti'nin. İktidar olsun, ama çok güçlü olmasın. E ne yapacaksınız bunun için? Millet size oy vermiyor. Kılıçdaroğlu ağzında kaçırdı. AB büyükelçilerine bir yemek vermiş. Yemekte, kapalı yerde söyledikleri dışarıda konuşuldu. 'Biz 3 parti koalisyon yapabiliriz' diyor. Aman Allah'ım koalisyonu hatırlatıyor Kemal Bey. 'Biz kendi başımıza olamayız, ama biz CHP, MHP ve HDP koalisyon yapabiliriz.' Dışarıda kavga, ama asıl amaçları koalisyon."

"Peki niye bunu yapacaksınız? Yeter ki AK Parti gitsin. AK Parti gidince hangi iktidar gelecek? Ortada görünen yok" ifadesini kullanan Arınç, şunları söyledi:

"Onlar gitsin, millet yanarsa yansın, memleket biterse bitsin, bütün bu güzellikler mahvolursa olsun. Bu düşmanca ve çok yanlışça bir düşünce. Böyle iktidar olmaz. Halbuki biz meydan okuyoruz. Bizden daha iyisini bul, onu iktidara getir. Onlara şunu söylüyoruz, tek başınıza iktidar olacaksanız, buyurun gelin. Ama böyle kıytırık koalisyonlarla değil. Tek başına gelecek gücünüz yoksa, bırakın AK Parti'nin yakasını, millet tekrar onu iktidara getirmesini bilir. Önce bu partilerin iktidar olma niyeti var mı? Şimdi açıkça, mertçe soralım ey HDP. Sen iktidar olmaya niyetli misin? Böyle bir umudun, ümidin, düşüncen var mı? Onlar önceden söylüyorlardı zaten, 'tek başına iktidar olma ümidim de imkanım da niyetim de yok.' Peki sen ne istiyorsun? 'Ben barajı aşayım yeter' diyor. Bunlar PKK bağlantılı, İmralı akıl hocası. Bir tarafta Kandille, KCK ile irtibatlı siyasi kuruluş. Bakmayın Çanakkale'de İzmir'de farklı şeyler söylediğine. Ama adam dürüst, 'ben barajı aşarsam bana yeter' diyor. Aşıp aşmamak milletin elinde. Ama ben başka bir şey ispatlamaya çalışıyorum, bu partinin iktidar olma şansı da yok, böyle bir şeye niyeti de yok."

MHP'ye seslenen Arınç, şunları kaydetti:

"Meydanları bırak, söyle bana ey MHP. Senin iktidar olma şansın var mı. Böyle bir niyetin var mı? Allah saklasın yok. Peki ne istiyorsun sen? 'Benim oyun yüzde 15.' '16, 17 yaparsam yeter bana' diyor. 16-17 ile iktidar olunur mu Türkiye'de? Olamaz, o da bir koalisyon beklentisi içinde. CHP'ye gelelim. Kemal Kılıçdaroğlu. Açıkça söyle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Senin tek başına iktidar olma düşüncen var mı? Bakmayın dışarıda 'bana 4 yıl verin her şeyi şöyle yapacağım, böyle yapacağım' dediğine. Kendisi hedefi koydu, en büyük hedefi yüzde 35'dir. Türkiye'de 3, 4 parti barajı aştı mı yüzde 35 desen, olsan olsan ana muhalefet olursun. Kaldı ki bugünkü rakamlar CHP'nin yüzde 25'ler bazında olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da en yüksek hedefinin bunu 28 yapmak olduğunu söylüyor. O zaman sen de tek başına iktidar olamayacaksın. Öyle mi? Evet öyle. Ne olacak, koalisyon olacak. Koalisyon olunca ne olacak? Memleket batacak, batarsa bitsin. Şu AK Parti gitsin de bunlardan bir kurtulalım."