Diva'ya 'Ses Profesörü' Ödülü

Diva'ya 'Ses Profesörü' Ödülü

Bülent Ersoy, sayısız ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Müzik yaşamında 30'un üstünde albüm çıkaran Bülent Ersoy, bugüne kadar sayısız ödül aldı.

Onun için en önemli ödül; Japonya ses laboratuvarlarında yapılan testlerde 'yüzde 100 kusursuz' bulunan sesiyle 1997 yılında aldığı Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanıydı.

Ünlü sanatçı, bu yıl da benzeri bir ödüle, Dünya Tüketici Akademisi tarafından verilen 'Ses Profesörü' ödülüne layık görüldü. Bu ödülü aldığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ersoy, şunları anlattı:

KİMSE İTİRAZ ETMESİN

Senede bir kez ses konusunda deneyimli 9 profesör toplanarak ses ölçümleri yapıyor. Seslere en kusursuz ve doğru basan sanatçılar içinden seçtiklerini, birçok laboratuvarda inceleyerek ödül alacak kişiye karar veriyor. Yani bu ödül benim kaşıma gözüme verilmedi. Bana ödül verenler benim ahbabım değil. Adamları tanımam etmem, neyin nesidir bilmem. Bu yüzden bu ödüle kimsenin itiraz etme hakkı yoktur. Kimsenin haddine de değil.

ÖDÜLE ŞAŞIRMASINLAR

Bu ödülü dünyanın sayılı müzik adamları yıllar önce yine bana vermişti. Şimdi de profesörlük unvanı verdiler. Türkiye'den bir tek beni layık görüyorlar. Bu ödüle kimse şaşırmasın! Bu ödülü benden başkası da zaten alamazdı.

Beni kıskanan ve hakkımda yorum yapan çok kişi var. Ama her şey ortada. Şimdi öyle bir albüm yaptım ki, çıktığı zaman ders olarak okullarda okutulacak. (Günaydın)