İran savaşın sona ermesi için şartlarını açıkladı

İran savaşın sona ermesi için şartlarını açıkladı
Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, savaşın sona ermesi için İran'ın meşru haklarının tanınması, verilen zararlar için tazminat ödenmesi ve uluslararası güvenlik garantileri verilmesi gerektiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İsrail ile yaşanan çatışma sürecini sonlandırmak adına yürüttüğü diplomatik temasların ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefonda görüşen Pezeşkiyan, İran'ın barışa olan bağlılığını hatırlatırken, karşı tarafın atması gereken adımları sıraladı.

Görüşmelerde İran’ın bölgedeki barış ve huzura yönelik bağlılığını yeniden teyit ettiğini belirten Pezeşkiyan, saldırganlığı başlatan tarafın "Siyonist rejim (İsrail) ve ABD" olduğunu vurguladı.

Pezeşkiyan, krizin çözümü için şu üç şartı öne sürdü:

  1. Meşru hakların tanınması: İran'ın meşru haklarının kabul edilmesi.

  2. Tazminat ödenmesi: Yapılan saldırılar sonucu meydana gelen maddi ve stratejik zararların tazmin edilmesi.

  3. Uluslararası garantiler: Gelecekte yaşanabilecek olası saldırganlıklara karşı güçlü ve hukuki bağlayıcılığı olan uluslararası güvenceler sağlanması.

 

İHA

Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!" Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!" Kahramanmaraş’ta okulda silahlı saldırı: 4 ölü, 20 yaralı var! Saldırgan 8. sınıf öğrencisi! Kahramanmaraş’ta okulda silahlı saldırı: 4 ölü, 20 yaralı var! Saldırgan 8. sınıf öğrencisi! Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Erdoğan'dan Netanyahu'nun küstah sözlerine ilk yanıt! Salonu coşturan sözler Erdoğan'dan Netanyahu'nun küstah sözlerine ilk yanıt! Salonu coşturan sözler Tekerlekli sandalyedeki babasını azarlayan vicdansıza meydan dayağı! Tekerlekli sandalyedeki babasını azarlayan vicdansıza meydan dayağı! Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı! Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı! Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş
Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Gülistan Doku cinayetinde şüphelilerin aynı araçta olduğu görüntüler ortaya çıktı Gülistan Doku cinayetinde şüphelilerin aynı araçta olduğu görüntüler ortaya çıktı Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor! Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor! Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı 16 kişiyi pompalı tüfekle vuran saldırgan gizlice toprağa verildi 16 kişiyi pompalı tüfekle vuran saldırgan gizlice toprağa verildi Gülistan Doku cinayetinde eski vali hakkında korkunç suçlama! Gülistan Doku cinayetinde eski vali hakkında korkunç suçlama!