Bakan Şimşek, enflasyon için bir kez daha tarih verdi

Bakan Şimşek, enflasyon için bir kez daha tarih verdi
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından yaptığı açıklamada, ''Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz.'' dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 64,86, aylık  yüzde 6,70 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni yılın ilk enflasyon verisi olan Ocak 2024 TÜFE ve ÜFE fiyatlarını bugün açıkladı.

TÜİK verilerine göre;

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,72 olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE (2003=100) 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %4,14, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,14, bir önceki yılın aynı ayına göre %44,20 ve on iki aylık ortalamalara göre %47,35 artış gösterdi.

Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu. Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.