AK Parti'den Mansur Yavaş'a Ankapark suç duyurusu

AK Parti'den Mansur Yavaş'a Ankapark suç duyurusu
Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, 801 milyon dolara inşa edilen ve israf abidesine dönüşen Ankapark'taki çürümeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sorumlu tuttu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı, AK Parti'li Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile Ankapark'ta basın açıklaması düzenledi.

801 milyon dolara inşa edilen ve içinde bulunan oyuncakların çürümeye terk edildiği Ankapark'ın harabeye dönüşmesinin sorumlusu olarak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret etti.

ABB yönetiminin AK Parti'de kaldığı tabloda Ankapark'ın 'binlerce insanın dolaştığı, gençlerin eğlendiği' bir yer haline geleceğini iddia eden Köse, "Biz yönetime devam ediyor olsaydık Ankapark, Avrupa’nın 1 numaralı parkı olarak saat gibi tıkır tıkır çalışır, devamında da hayvanat bahçesiyle beraber Türkiye’nin en önemli değeri haline gelirdi." ifadelerini kullandı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanlığı adına açıklama yapan Köse, 'kamu zararının tespit edilerek sorumluların hesap vermesi' yönünde çağrı yaptı.

Köse, şöyle konuştu:

"2019 Mart ayında açıldığında ANKAPARK, yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Avrupa’nın en büyük tematik parkıydı. Biraz önce gördüğümüz manzarada ise ANKAPARK hayalet bir parka dönüştürülmeye çalışılmış. ANKAPARK’a yapılan yatırım çürütülmüş, heba edilmiş durumda. Burada iş bilmezlikten oluşan bir kamu zararı var. Kamu zararının bir an evvel tespit edilerek sorumluların hesap vermesi lazım. ANKAPARK neden harabe haline getirildi? Ankapark’ın enkaz hale getirilmesinin sorumlusu Sayın Mansur Yavaş’tır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir önerge vererek oluşan zararın tam olarak tespit edilmesi ve sorumluların cezalandırılması açısından oluşan kamu zararının ödenmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Mansur Yavaş’ın ilk işi Ankapark ile uğraşmak olmuştur. Yeni projeler yapmak yerine Sayın Yavaş, Ankapark’ın kapısına kilit vurmuştur.

'ABB ANKAPARK'I ENKAZA ÇEVİRDİ'

2019 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Mehmet Özhaseki kazansaydı Ankapark bu harabe hale gelir miydi? Binlerce insanın dolaştığı, gencin eğlendiği, yoğun bir insan trafiği görürdük. Bu sorunun cevabı o kadar net ki. Biz yönetime devam ediyor olsaydık Ankapark, Avrupa’nın 1 numaralı parkı olarak saat gibi tıkır tıkır çalışır, devamında da hayvanat bahçesiyle beraber Türkiye’nin en önemli değeri haline gelirdi. ABB Ankapark’ı enkaza çevirmiştir."