Hilal Kaplan AK Parti'nin ''lebaleb'' kongresini bu sözlerle savundu

Hilal Kaplan AK Parti'nin ''lebaleb'' kongresini bu sözlerle savundu
Güncelleme:

Sabah yazarı Hilal Kaplan, AK Parti 7. Olağan Kongresi'ndeki kalabalığı eleştirenlere yanıt verdi. Kaplan, "Siz 'İstanbul Sözleşmesi'ni savunacağım' diye binlerce kişi iç içe protesto yaptığınızda, rektöre karşı durmak için dip dibe yürüdüğünüzde sıkıntı yok ama ülkenin en geniş kesimli partisi kongresini yapınca mı sıkıntı oluyor?" dedi.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde meydana gelen kalabalığı eleştirenlere tepki gösterdi. 'Lebalep' başlıklı yazısında AK Parti'nin 13.5 milyon üyesinin olduğunu hatırlatan Kaplan, "Bu, ülke seçmeninin neredeyse üçte biri AK Parti üyesi demektir. Gençlik teşkilatı 1 milyonu aşmış. Sadece delege sayısı 1.500" dedi.

"Her başlıkta Türkiye'nin en kalabalık örgütlülüğüne sahip bir partinin büyük kongresinde sosyal mesafeye ne kadar uyulabilirse, o kadar uyuldu" ifadesini kullanan Kaplan, kongre salonuna PCR negatif çıkmayan kimsenin alınmadığını aktardı.

Maske kuralına da uyulduğuna dikkat çeken Kaplan, muhalefet kanadından yöneltilen eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Siz İstanbul Sözleşmesi'ni savunacağım diye binlerce kişi iç içe protesto yaptığınızda, rektöre karşı durmak için dip dibe yürüdüğünüzde, Nevruz kutlayacağım diye el ele halay çektiğinizde, CHP örgütleri olarak kapalı restoranları keyfi biçimde açtırıp yemekler verdiğinizde sıkıntı yok ama ülkenin en geniş kesimli partisi kongresini yapınca mı sıkıntı oluyor?

'Bu akıl dışı uygulamaları da gözden geçirmenin vakti geldi, geçiyor'

Esas sıkıntı, sokakta iki saniye maskesini çenesine indirmiş vatandaşın peşine takılan polisimiz ve onları kameralarla izleyip, sıradan vatandaşı korku müziği efektiyle adi suçlu gibi yansıtan medyadadır. Bu akıl dışı uygulamaları da gözden geçirmenin vakti geldi, geçiyor."

Hilal Kaplan'ın yazısının tamamı için...