İptal edilen KPSS yeniden yapıldı

İptal edilen KPSS yeniden yapıldı
Güncelleme:

Soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yeniden yapıldı.

ÖSYM tarafından oturumları iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı bugün yapılıyor. Genel yetenek ve genel kültür oturumuve eğitim bilimleri oturumu sona erdi.

Genel Yetenek testinde adaylara 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusu yöneltildi. Genel Kültür testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 Güncel Bilgiler sorusu yöneltildi.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI GELECEK HAFTA YAPILACAK

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak.

Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te, Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te, Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre sınavların sonuçları 21 Ekim'de açıklanacak.

GEÇ KALAN ADAYLAR SINAVA KOŞARAK YETİŞTİ

ÇORUM'da kamu kurumlarına girmek isteyen lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Geç kalan bazı adaylar, sokakta koşarak sınava son dakikada yetişti.

GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İki yılda bir düzenlenen sınava geç kalan adaylar ise sınav merkezlerine alınmadı. Saat 10.00’da sınav merkezlerinin kapıları kapatıldı. Saniyelerle geç kalan adaylar ve yakınlarının ısrarları bir sonuç vermezken, bazı adaylar gözyaşlarına boğuldu.

 

 

Etiketler KPSS sınav ösym