Kızı Abdullah Çatlı için iade-i itibar istedi

Kızı Abdullah Çatlı için iade-i itibar istedi
Güncelleme:

Ankara’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 öğrencinin katledildiği Bahçelievler Katliamı davasının sanıklarından Abdullah Çatlı’nın kızı, babası için iade-i itibar istedi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen kazada Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ile birlikte ölen Abdullah Çatlı, dün Nevşehir’de bir programda anıldı.

TİP’li 7 gencin, 1978'de Ankara Bahçelievler’de katledilmesi davasının sanıklarından biri olan Abdullah Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı, anmada yaptığı konuşmada babası için iade-i itibar istedi.

İHA'nın haberine göre Gökçen Çatlı, “Ben dilerim ki babaannem hayattayken her camiada, devlet kademesinde oğlunun kahramanlığını cadde isimlerinde, kitaplarda, milli destanlarda görsün. Şayet kendisi hayattayken bu olmazsa ben biliyorum ki hepimizin gözü açık gidecek. Bizlerin vatanperverliği mazlumluk üzerine kuruludur. Bizler eğer devletimiz zora düşmeyecekse, eğer ona en ufak bir zeval gelmeyecekse, gelecekse de böyle bir talebimiz yok. Ama eğer devletimize zeval gelmeyecekse biz kahraman Abdullah Çatlı'nın iade-i itibarı zaten gönüllerimizde ama resmi iade-i itibarını talep ediyoruz. 23 yıl önceki aynı inanç, azim, vatanperverlik ile yine biz buradayız. 23 sene sonra da burada olacağız

Türkiye'nin her bir şehrinden gelen tüm dostlarımızdan Allah razı olsun. Bizleri ilk günden bugüne kadar asla yalnız bırakmadılar. Babam Abdullah Çatlı'nın isminin cadde veya sokağa verilmesi konusunda talepler geliyor. Buna en güzel memleketimiz Nevşehir'e yakışır” dedi.

Anma programında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Keser de, “Devletin açıklamaları, kişilerin birbirlerine söylemeleri veya kitapların yazmasıyla kişiler tanınmaz. Kişileri tanımak için onunla yaşamak lazımdır. Ben yaşadım. Yaşadığım için de iyi biliyorum. Abdullah Çatlı adam gibi adamdır" ifadelerini kullandı.

 

İHA