Oy kullanacaklar dikkat ! Bugün son gün !

Oy kullanacaklar dikkat ! Bugün son gün !

1 Kasım seçimleri için seçmen sorgulama ve seçmen listeleri kontrol süresi bugün bitiyor.

Yüksek Seçim Kurulu-YSK, 1 Kasım Erken Seçimleri için seçmen listeleri ve seçmen sorgulama işlemi için verilen süre bu akşam sona eriyor.

YSK seçmen sorgulama ekranına ve YSK seçmen listelerine vatandaşlar ysk.gov.tr adresinden bugün akşam saat 17.00'a kadar kadar ulaşabilecekler. Süre bitimine kadar seçmen sorgulaması yapmayanlar ve seçmen listelerinde adı bulunmayanlar 1 Kasım'da oy kullanamayacak.

Online seçmen sorgulama yapmak istemeyen vatandaşlar yine bugün (10 Eylül 2015 tarihi) akşam saat 17.00'a kadar bağlı bulundukları muhtarlıklardan seçmen listelerini kontrol edebilecekler.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi kapsamında, muhtarlık bölgesi askı listeleriyle tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı.

Yurt dışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edildi ve askı listelerine itirazlar başladı.

Gümrük kapılarında görev yapacak geçici gümrük kapısı seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına da başlandı.

YSK'nın "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları da sorgulanabilecek.

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen sorgulama için yukardaki linke tıklayınca aşağıdaki gibi bir panel ekrana geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim sorgulama bölümündeki şifreyi ekrana girmeyi unutmayın.