CHP'den dokunulmazlık için ilk açıklama

CHP'den dokunulmazlık için ilk açıklama

Dokunulmazlık teklifinin görüşmelerinin ilk turundan ''refarundum'' çıkmıştı. İkinci turda CHP'li vekillerin kabul oyu vermesiyle sonuç değişti.

Dokunulmazlık teklifine ilişkin ilk turda ortaya çıkan sonuçlar 'referandum' sinyali olarak yorumlanmıştı. Ancak bugün Meclis'teki dokunulmazlık teklifinin referandum sınırının üzerinde bir oyla kabul edilmesinin ardından gözler CHP'ye çevrildi. CHP'den daha fazla milletvekilinin 'kabul' yönünde oy kullandığı görülüyor. Grup Başkanvekili Özgür Özel, birinci tura göre CHP'den daha fazla milletvekilinin 'kabul' oyu kullanmasına ilişkin soruyu yanıtladı.

CHP milletvekili Özgür Özel "Bu süreçte CHP olarak hukuku savunmaya, insan haklarına saygılı tutumuzu sürdürmeye ve ana muhalefet görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerine hiçbir telkinde bulunmadı. Bugünve 2 gün önce CHP'nin bir grup kararı almadı. Anayasa gereği CHP'li milletvekillerini iradelerini özgürce sandığa yansıttığını söyleyebiliriz. Artık bu vakitten sonra sonuçlar parlamentonun iradesidir. Gruplar ya da tek tek milletvekillerinin değil" diye konuştu.

SONUCU ETKİLEYEN ENDİŞE

Bugünkü oylamalarda CHP'li milletvekillerinden daha çok 'kabul' oyu geldiği görülüyor.

Bu durumun sorulması üzerine Özel, milletvekillerinin, olası bir referandumun, meydanlarda oluşacak sert dilin ülkedeki kutuplaşmayı artıracağı kaygısını taşıdığı mesajını verdi.

Özel, "Bu kaygılar Meclis'teki her milletvekilini etkilemiş olduğu görülüyor. Daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor. Kutuplaşmanın yaşanmaması yönündeki irade milletvekilleri üzerinde etkili oldu" diye konuştu.