Özgür Özel ile görüşen Lütfü Savaş'tan ilk açıklama

Özgür Özel ile görüşen Lütfü Savaş'tan ilk açıklama
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştü. Savaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak'' dedi.

CHP Genel Merkezi'nde saat 10.40'da başlayan görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılan anketler değerlendirildi. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. Özgür Özel, görüşme öncesi katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, Hatay'da Lütfü Savaş'ın desteği ve onayı ile bir alternatif geliştirdikleri takdirde seçimi kazanabileceklerini belirtti. Özel, 'Hatay ittifakı'na ihtiyaçları olduğunu belirterek, en doğru çözümün geliştirileceğini söyledi. Adaylığı tartışılan Lütfü Savaş, CHP'nin dün gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısına katılmamıştı. 

Hatay halkıyla birlikte olmaya devam edeceklerini söyleyen Savaş, “Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak” dedi.

Savaş, yarın düzenlenecek bir mitingle açıklamalarda bulunacaklarını iletti ve “Yarın Hatay halkıyla ne yapacağımızı paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 

CHP'nin dünkü aday tanıtım toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katılmazken, sahneye davet edilen Hatay adaylarının arasında Savaş'ın adı anons edilmemiş, ekrana ismi ve fotoğrafı yansıtılmamıştı.

İL VE İLÇE BAŞKANLARINDAN SAVAŞ'A DESTEK

Öte yandan CHP Hatay il ve ilçe başkanları, Lütfü Savaş'a destek için CHP Genel Merkezi'ne geldi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti tabanından oy alabilecek tek ismin Savaş olduğunu belirten başkanlar, Savaş'ın adaylıktan çekilmesi halinde eylem düzenleyeceklerini kaydetti.